loading
close
SON DAKİKALAR

TİP Genel Başkanı Erkan Baş; '6 yaşındaki çocuğa tecavüz eden zihniyetin oyunu isteyenin de Allah belasını versin'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş; '6 yaşındaki çocuğa tecavüz eden zihniyetin oyunu isteyenin de Allah belasını versin'
Tarih: 09.12.2022 - 17:26
Kategori: Siyaset

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Türkiye'nin, çocuklarına süt alamayan bir ülke haline geldiğini savundu.

TİP Genel Başkanı Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden 2023 yılı bütçesinin, "iktidarın, halkın parasına çökme planı" olduğunu öne sürdü.

AK Parti'nin vatandaşın alın teri ve emeğiyle kasasını doldurmaya çalıştığını; bu nedenle halkın çocuklarına meyve ve süt alamadığını, kirasını ve faturalarını ödeyemediğini iddia eden Baş, enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyledi.

Baş, "Baz etkisini alın, başınıza çalın. Türkiye, 2022 yılında çocuklarına süt alamayan bir ülke haline geldi. Dünyada çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülke olan Türkiye, yoksulluğu yaşamaya mahkum ediliyor." diye konuştu.

Bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün darbe aldığını söyleyen Baş, Örs'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erkan Baş, son dönemde üç harfli marketlere yönelik eleştirileri anımsatarak, "Olay basit, ekonomiyi mahvediyorlar suçu başkalarına atıp kendilerini aklamaya çalışıyorlar." sözlerini sarf etti.

- "Bu karanlıkla ancak laiklikle başa çıkabiliriz"

TİP Genel Başkanı Baş, Türkiye'nin tarikat ve cemaatlerce karanlığa sürüklendiğini ileri sürerek, haberlere konu olan bir olayda 6 yaşındaki bir kız çocuğunun gelinlikle fotoğraflarının yayımlandığını aktardı.

"Bir tarikat liderinin kızını 6 yaşında aynı yapı içerisinden bir mürit ile evlendirdiğini" söyleyen Baş, bu olayın, kız çocuğunun yetişkin bir kadın olarak boşanma davası açmasıyla ortaya çıktığını; şikayetçi olması üzerine iddianame hazırlandığını belirtti. Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu asla münferit bir olay değil. Bir iki kişinin yaşadığı bir mağduriyet değil. Öyle olsaydı bile dünyayı yakmamız gerekirdi. Aslında Türkiye'de gerici yapılanmalarla çocuklarımızın yüz yüze kaldığı bir sorun bu şekilde açığa çıktı. Konuşamayan binler var. Bunların kaçak yapılarına ruhsat veriliyor. Bunlar belediye ve merkezi bütçeden binlerce lira destek alıyorlar. Bunlar sahte sağlık raporları düzenliyorlar. Bunların para kaynaklarını ve siyasi destekçilerini devletten söküp atmadan hiçbir şey düzelmez. Bu topluma yerleşmiş kanser hücresini içimizden söküp atmalıyız.

Vatandaşlar bu tür olaylara karşı durmadıkça ve yüksek sesle isyanlarını dile getirmedikçe söz konusu yapılanmalar ülkenin her bir yanını sarmaya devam edecek. Bu karanlıkla ancak laiklikle başa çıkabiliriz. Oyları da güçleri de batsın, istemiyoruz. 6 yaşındaki çocuğa tecavüz eden zihniyetin oyunu isteyenin de Allah belasını versin."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları