loading
close
SON DAKİKALAR

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 'Anayasa Mahkemesi, Atalay hakkındaki ihlal kararını bu defa oybirliğiyle almalıdır'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, 'Anayasa Mahkemesi, Atalay hakkındaki ihlal kararını bu defa oybirliğiyle almalıdır'
Tarih: 14.12.2023 - 19:04
Kategori: Siyaset

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Anayasa Mahkemesinin, partisinden milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki ihlal kararını oy birliğiyle alması gerektiğini belirtti.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, AK Parti döneminde tarihinin en adaletsiz dönemini yaşadığını ileri sürdü.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın, Anayasa Mahkemesinin ihlal kararına rağmen Gezi Parkı davası hükümlüsü olarak halen cezaevinde tutulduğunu belirten Baş, duruma ilişkin Anayasa Mahkemesine ikinci kez başvuruda bulunduklarını söyledi.

Erkan Baş:
"Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu, evine ekmek götürmek için çalışan motokurye #YunusEmreGöçer'i katletti.
Ekmek derdindeki bir motokuryeyi öldürürsün, sonra verirler pasaportunu çıkar gidersin. Bu mudur adalet? Utanmıyor musunuz?"
 
Erkan Baş:
"Bugün 13 Aralık. #ErdalEren'in, 12 Eylül'ün faşist generallerinin talimatlarıyla yaşı büyütülerek idam edilmesinin 43. yıl dönümü. Aradan geçen 43 yılın sonunda milyonlarca yurttaşımız Erdal Eren'i sevgi ve saygıyla anarken, bu kararı verenler lanetle anılıyor.
Kenan Evren'e özenip yargıyı bir sopaya çevirenleri bir kez daha uyarıyoruz. Yurttaşların görevlendirdiği Hatay Milletvekilimiz Can Atalay hâlâ esir tutuluyor. AYM bugün ikinci başvurumuzu Genel Kurul'a sevk etti.
AYM, ivedilikle bu ihlal başvurusunu gündemine almalı ve daha önce aldığı kararların uygulanmaması karşısında hak ihlali kararını almalıdır. AYM, Anayasanın ayaklar altına alınmasına sessiz kalmamalıdır!"

Anayasa Mahkemesinin başvuruyu oy birliğiyle Genel Kurula sevk ettiğini öğrendiklerini ifade eden Baş, şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesi kararının doğru olan bölümü, bu ihlali oy birliğiyle kabul etmesiydi. Anayasa Mahkemesi öncelikle ve ivedilikle bu ihlal başvurusunu gündemine almalı ve daha önce oy çokluğuyla aldığı kararın uygulanmaması karşısında oy birliğiyle ihlal kararı vermeli. Bu top çevirme, çeşitli bahanelerin arkasına sığınarak halkın iradesini gasbetme oyununa son verilmelidir. Anayasa Mahkemesi verdiği kararı uygulamayan, anayasayı ayaklar altına alan bu ihlale karşı sessiz kalmamalı. Daha önce ne oy kullanmış olursa olsun bütün üyeler oy birliğiyle bu ihlali karar altına almalıdır. Anayasa Mahkemesi, Atalay hakkındaki ihlal kararını bu defa oybirliğiyle almalıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları