loading
close
SON DAKİKALAR

TIR'da havan, roket başlığı ve mühimmat iddiası

TIR'da havan, roket başlığı ve mühimmat iddiası
Tarih: 19.01.2014 - 22:44
Kategori: Şehir

İddiaya göre sabah 07:15 sıralarında Adana İl Jandarma Komutanlığı'na Suriye ’ye götürülmek üzere içerisinde patlayıcı madde, silah ve mühimmat yüklü olduğu ihbar edildi.

İddiaya göre sabah 07:15 sıralarında Adana İl Jandarma Komutanlığı'na Suriye ’ye götürülmek üzere içerisinde patlayıcı madde, silah ve mühimmat yüklü olduğu ihbar edilen 3 TIR'ın aranması için Adana TMK savcısı talimat verdi.

Talimatın ardından ise Jandarma ekipleri saat 12:00 civarında 3 TIR (06 DY 0393, 06 EU 2115, 06 FC 9193) ve 34 VU 6131 AUDİ marka aracı Adana Ceyhan Sirkeli gişelerinde 200 güvenlik personeliyle durdurdu.

8 kişi gözaltına alındı Edinilen bilgiye göre arama yapılan 3 Tırdaki şoför ve görevli 8 kişi gözaltına alındı. Patlayıcı madde tespit köpekleriyle yapılan kontrolde köpeklerin tepki vermesi üzerine de Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine tırların içi aratıldı. İddiaya göre aramada tıbbi malzemeler içine gizlenmiş 6 çelik kasa içerisinde kilitli havan, roket başlığı ve çeşitli cins ve miktarda mühimmat ele geçirildi. Yakalanan tırlar geniş kapsamlı arama yapılması için Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Ancak iddiaya göre yolda Adana MİT Bölge Müdürlüğü personeli tarafından tırların önü kesildi ve durduruldu."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları