CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur: ''Titanların savaşında şimdiye kadar bütün bildiklerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.''
İstanbul Milletvekili Melda Onur, 17 Aralık’tan beri tarihimizde görülmemiş bir güç mücadelesine tanıklık edildiğini ve titanların savaşında şimdiye kadar bütün bildiklerimizi gözden geçirmemiz gerektiğini belirterek “Sadece askerlere değil, diğer meslek mensuplarına, toplumun diğer muhalif kesimlerine kurulan kumpasları da gündeme getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Onur, bir grup CHP milletvekili ile birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 2007′den beri Türkiye’de gazetecilik mesleğinde can kaybının olmadığını ancak birçok olayda gazetecilerin yaralandığını kaydetti. Onur, “Yüreğimiz ağzımızda” dedi.
Hapiste 59 gazetecinin bulunduğunu belirten Onur, şunları kaydetti: “17 Aralık’tan beri tarihimizde görülmemiş bir güç mücadelesine tanıklık ediyoruz. Titanların savaşında şimdiye kadar bütün bildiklerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Ordu mensuplarına kumpas kuran paralel devlet ya da her neyse, bu kumpas yalnızca askere mi kuruldu? 59 gazeteciye de kumpas mı kuruldu? Genelkurmay Başkanı’nı terör örgütü lideri olmakla yargılayanların, gazetecileri de kumpas yargılamalarına maruz bırakıp bırakmadıklarına nasıl güveneceğiz? Bu toz duman içerisinde sadece askerlere değil, diğer meslek mensuplarına, toplumun diğer muhalif kesimlerine kurulan kumpasları da gündeme getirmemiz gerekiyor.”
Titanların savaşında şimdiye kadar bütün bildiklerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Türkiye’de hak ve hukuk güvenliğinin olmadığını belirterek, “Kimlikleri ve ideolojileri nedeniyle öldürülen gazeteciler faili meçhul olarak anılmaktadır” dedi.
Kaleli, “Güvenliğimizi sağlayan tüm kurumların itibarı bir banka kadar gözetilmiyor” ifadesini kullandı.
İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, basın mensuplarının kamu görevi yaptıklarını belirterek, basın mensuplarına karşı eylemlerin kamu görevlileri gibi ağır ceza ile muhata olmaları gerektiğini kaydetti.
Vişne Haber Ajansı