loading
close
SON DAKİKALAR

Tiyatro Artı, Ödipus ile Sezonu Açıyor!

Tiyatro Artı, Ödipus ile Sezonu Açıyor!
Tarih: 25.09.2012 - 12:19
Kategori: Kültür & Sanat

Tiyatro Artı, 2012-2013 sezonunu Sofokles’in bilinen trajedisi “Kral Ödipus”tan yola çıkarak oluşturalan “Ödipus” oyunu ile açıyor!...

Tiyatro Artı, 2012-2013 sezonunu Sofokles’in bilinen trajedisi “Kral Ödipus”tan yola çıkarak oluşturalan “Ödipus” oyunu ile açıyor! Farklı sahneleme teknikleri ve metin üzerine bir deneme olan “Ödipus” ekim ayının ilk yarısı boyunca seyirci ile buluşuyor!

Tiyatro Artı, yine farklı denemeler üzerine oluşturduğu programını Ekim ayı itibariyle seyirci ile buluşturuyor. Ocak ayına kadar olan programını ilan eden Mekan Artı, Ocak ayına kadar beş oyun prömiyerine yer veriyor. Bu prömiyerlerden ilki ise Sofokles’in bilinen trajedisi “Kral Ödipus”tan yola çıkarak oluşurulan “Ödipus” oyunu. Sofokles başta olmak üzere, A.Camus, M.Kundera, B.Brecht gibi bilinen yazarların yanı sıra çeşitli yerli yazarların metinlerinden de faydalanarak oluşturlan oyun metninin yönetmenliğini Ufuk Tan Altunkaya yapıyor.

Kader ekseni üzerinden yeniden kurgulanan oyunda sekiz oyuncu yer alıyor. Farklı akımlardan ve oyunculuk stillerinden yararlanılan oyun yirmi birinci yüzyıl tiyatrosu için bir deneme olma özelliği taşıyor.

Oyunda Berrin Karabaş, Can Esendal, Çiğdem Aygün, Demet Ergün, Efe Can Satıcı, Egemen Mercanlıoğlu, Murat Baykan, Umut Orkun Eskibatman oyuncu olarak görev alıyor.

Oyun Mekan Artı’da 5-6-7-8-9-10-11-12-13-14 EKİM 2012 tarihlerinde izlenebilir. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 0212 224 57 56 numaralı telefon ve iletisim@mekanarti.com adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları