loading
close
SON DAKİKALAR

Tiyatro finali Başkan Tatı’dan

Tiyatro finali Başkan Tatı’dan
Tarih: 21.08.2013 - 15:38
Kategori: Yerel

Buca Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tiyatro günlerinde tarihi oyun olan ''Kanlı Nigar''ın son sahnesinde Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı yer aldı.

Buca Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tiyatro günlerinde tarihi oyun olan “Kanlı Nigar”ın son sahnesinde Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı yer aldı.

Buca Belediyesi önüne kurularak vatandaşlara ücretsiz olarak sergilenen tiyatro oyunlarının son gününe Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı damgasını vurdu. Sahne Tozu Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye koyulan “Kanlı Nigar” adlı oyunda Başkan Ercan Tatı’da yer alarak Kanlı Nigar’ın kızı ile Kadı Efendi’nin oğlunun nikahlarını kıydı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın nikahlarını kıydığı tiyatro oyununda çiftin nikah şahitliğini de Buca Belediyesi Kültür İşler Müdürü Sakine Akyüz gerçekleştirdi. Başkan Ercan Tatı’nın oyunda yer alması vatandaşlardan büyük alkış topladı.

Sanat Danışmanlığını usta oyuncu Haldun Dormen’in yaptığı ve Sahne Tozu oyuncularının performansı ile sergilenen iki perdelik tarihsel komedi katılımcılardan da büyük beğeni topladı. Oyun sonunda oyunun Genel Sanat Yönetmenliği’ni yapan M. Çağlar İşgören’i ekibi adına kutlayan Başkan Ercan Tatı, Sahne Tozu’nun bir tiyatro okulu olma yolunda hızla ilerleyişine değindi. Tatı, “Burada sanat nasıl yapılır, sanatçı nasıl yetişir. Sahne Tozu bir tiyatromudur yoksa bir okul mudur? Bunu hep beraber göreceğiz ve bana göre de bu bir okuldur. Çok fazla öğrenci yetiştirecektir. Tüm ülkeye sanatçı dağıtacak. Bu ülkenin sahne tozları, ülkede artarken, kiminin de üzerinde ki tozları bu çocuklar atacaktır” dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın sanat için çaba veren gençlere her zaman sahip çıktığına değinen Sahne Tozu Tiyatrosu kurucusu M. Çağlar İşgören, Başkan Tatı ile tanışmalarına değindi. İşgören, “Kimseden para pul istemedik. Sırtımız sıvazlansın istedik. Bir kişi çıktı. Siz seversiniz ya da sevmezsiniz. Yiğidin hakkını yiğide vermek gerekir. Benim ve ekibimin, bizlerin sırtını sıvazlayan arkasında durup takdir eden bir kişi var. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’dır” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları