loading
close
SON DAKİKALAR

Tiyatro ile afet eğitimi

Tiyatro ile afet eğitimi
Tarih: 01.10.2012 - 12:51
Kategori: Kültür & Sanat

Karşıyaka’da çocuklara tiyatro ile afet eğitimi verildi...

Karşıyaka’da çocuklara tiyatro ile afet eğitimi verildi.  Atakalp EMOTH Hastaneleri Çocuk Tiyatrosu, Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde sergilediği “Kim Korkar Depremden” isimli oyunla hem eğlendirdi, hem de bilgilendirdi.

Karşıyaka Belediyesi organizasyonu ile bu bölgedeki ilköğretim okulu öğrencilerinin katıldığı gösteride Gölge Kapkın’ın yazıp Erçin Sıcakkan’ın yönettiği “Kim Korkar Depremden” isimli oyun çocuklardan yoğun ilgi gördü. Çocuklara deprem eğitimini eğlenceli bir şekilde vermeye çalıştıklarını belirten yönetmen Ercin Sıcakkan, “Ülkemiz deprem kuşağında. Depremden korkmadan, gerekli önlemleri alıp yaşamayı öğrenmemiz gerekir. Eğitimi çocuklardan başlatmak için bir hazırlık yaptık. Hayvan figürlerini kullanarak çocukları güldürürken eğitmeyi amaçladık. Tiyatro oyununda çocuklara eşyaların sabitlenmesinin önemi, yaşam üçgeni, deprem çantası hazırlanması, soğukkanlı olunması gibi konuları işliyoruz. Deprem anında yapılacak yanlışları ve doğruları gösteriyoruz.” dedi. Erçin Sıcakkan oyuna katkı koyan Karşıyaka Belediyesi’ne de teşekkür ederek, “Bizlere bu katkı sağlandığı sürece çok daha güzellik şeyler yapabiliriz.” diye de ekledi.

“Kim Korkar Depremden” adlı oyunun ilk gösterisinde minikler salonu doldurdu. Prof. Dr. Sait Ada’nın katkıları ile hazırlanan oyun, sezon boyunca İzmir’in farklı salonlarında çocuklara ücretsiz sergilenecek.         

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları