loading
close
SON DAKİKALAR

Tiyatro, opera ve bale gösterileri için getirilen yasak iptal edildi

Tiyatro, opera ve bale gösterileri için getirilen yasak iptal edildi
Tarih: 16.09.2020 - 08:48
Kategori: Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tiyatroların kapatılması ve açık hava etkinliklerinin yasaklanması kararını gelen tepkiler üzerine iptal etti.

Koronavirüs salgını gerekçesiyle, açık alanlarda konser, gösteri, tiyatro, festival vb. etkinliklerin yasaklanmasının ardından karara birçok özel tiyatro tepki göstermişti.

Tepkilerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, söz konusu yasakların Covid-19 tedbirlerine uyulması koşuluyla açık ve kapalı mekanlarda sahnelecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsillerini kapsamayacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
"İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde, açık ve kapalı mekânlarda sahnelecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri, Bakanlığımızca 23 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi'ndeki kurallara uyulmak koşulu ile Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alınmıştır."

Bakanlığın yayınladığı "Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi"ne ulaşmak için tıklayınız.

 

Oyuncu Genco Erkal, yasağın kalkması üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erkal, "Bakanlık, gelen tepkilerin ardınan tiyatro, opera-bale gösterilerine getirilen yasağı iptal etti. İyi güzel de, arada yasak yüzünden Uniq ve Göztepe açıkhava sahneleri söküldü gitti. Şimdi ara ki bulasın. Aklınız neredeydi beyler, aklınız neredeydi? Yıktın perdeyi eyledin viran!" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları