loading
close
SON DAKİKALAR

Tokat'ta Alevi öğrencilere baskı

Tokat'ta Alevi öğrencilere baskı
Tarih: 06.12.2012 - 13:53
Kategori: Sağlık, Yaşam

Tokat'ta öğrenim gören Alevi, demokrat, devrimci, yurtsever öğrenciler can güvenliklerinden endişeli...

TOKAT- Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde okuyan Alevi ve demokrat öğrenciler, yoğun baskı altında. Bir yandan ülkücülerin taciz ve tehditlerine maruz kalan Alevi öğrenciler, diğer yandan üniversite yönetiminin açtığı soruşturmalarla sindirilmeye ve okulda uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

Konuyla ilgili ETHA'ya açıklama yapan Gürkan Özdemir, Tokat'ta faşist bir çemberin olduğunu, öğrencilere sıradan gerekçelerle soruşturmalar açıldığını, tehditler aldıklarını ve evlerine kadar takip edildiklerini söyledi. Can güvenlikleri olmadığı için okula gidemediklerini ve sokakta rahatlıkla dolaşamadıklarını belirten Özdemir, aynı zamanda üniversite yönetiminin de haklarında "terör örgütü ile ilişkisi olduğu" iddiasıyla soruşturmalar açtığını bildirdi.

Özdemir, baskıların Emniyet, Büyük Birlik Partisi'nin gençlik yapılanması olan Alperen Ocakları ve üniversite yönetiminin iş birliğiyle organizeli bir şekilde yapıldığını belirtti.

Emniyet yetkililerinin kendilerine "Can güvenliğiniz yerinde, yaşananlarla polisin ilgisi yok" dediğini aktaran Özdemir, Emniyet'ten böyle bir taleplerinin olmadığını söyledi. Özdemir, "Can güvenliğimizi biz sağlarız. Polis Hrant Dink'i nasıl korumadıysa bizi de korumayacaktır. Sadece polis faşist çeteleri üzerimize salmaktan vazgeçsin, bu yeterli" diye konuştu.

Üç ay önce Sivas'a atanan Vali Zübeyr Kemelek'in Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin düzenlediği Aşure yemeğine katılarak ailelere "çocuklarınızı canlı bomba olarak görmek istemiyorsanız illegal örgütlerden uzak tutun" dediğini, halkın tepki göstermesine rağmen konuşmasına devam ettiğini anlattı.

Özdemir, ekledi: "Bu vali, bu emniyet mi bizi koruyacak?"

Amacın Tokat'taki Alevi devrimci, demokrat, yurtsever öğrencileri okuldan göndermek, şehir merkezinde tutmamak, şehirdeki devrimci söylemi kırmak olduğunu ifade eden Özdemir, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları