loading
close
SON DAKİKALAR

TOKİ mağdurları şimdi mi aklınıza geldi?

TOKİ mağdurları şimdi mi aklınıza geldi?
Tarih: 13.03.2024 - 21:55
Kategori: Siyaset

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Eskişehir TOKİ mağdurlarını “mide bulandırmak” ve “numara yapmakla” suçlamasına sert tepki gösterdi.

“TOKİ MAĞDURLARI NUMARA YAPIYOR, MİDE BULANDIRIYOR” DİYEN BAKAN ÖZHASEKİ’YE CHP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ SÜLLÜ’DEN SERT TEPKİ

TOKİ MAĞDURLARI ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ?

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Eskişehir TOKİ mağdurlarını “mide bulandırmak” ve “numara yapmakla” suçlamasına yaptığı yazılı basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi. Seçimi kaybedeceklerini anlayınca AKP adayına oy toplama derdine düşen ve peş peşe şehre gelen Bakanların, sorumluluk alanlarıyla ilgili şehrin ve Eskişehirlilerin sorunlarına çözüm üretmeleri gerektiği yerde, tehdit ve hakaretlere varan sözlerle oy istemelerinin şehirdeki huzur ve güven ortamına zarar verdiğini belirten Süllü, “Son olarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, seslerini duyurmak isteyen Eskişehir TOKİ mağdurları için ‘seçim öncesinde mide bulandırmak için ortalığı biraz daha tozu dumana karıştırmak için yaptıkları bir numara’ gibi bir ifade kullanmasını kınıyorum” dedi.

HAKARET ETMEK YERİNE ÖNERGELERE YANIT VERSEYDİ

Yıllardır Eskişehir TOKİ mağdurlarının haklı taleplerinin dikkate alınması, seslerinin duyulması ve mağduriyetlerine çözüm üretilmesi için mücadelesinde yanlarında olduklarını, soru önergeleri verdiklerini, Araştırma Önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirdiklerini söyleyen Süllü, “2018 yılında yine bir seçim öncesinde gündeme getirdikleri ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ kapsamında Eskişehir'de 2450 konutun yapılması planlandı. Ancak bugüne kadar tamamlanamadığı gibi, sabit ödeme ve yüzde 1 KDV sözlerine rağmen çok yüksek oranlarda zam yapıldı. Bu gelişmeler karşısında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki’nin yanıtlaması için Aralık 2023 ve Ocak 2024 tarihlerinde verdiğim soru önergelerine bugüne kadar yanıt verilmedi. KDV oranı yüzde 1 olarak belirlenmesine karşın, daha sonra yüzde 10’a çıkarılan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesi konusunda bir düzenleme planı olup olmadığı konusundaki soruma yanıt verilmedi. Dört yıl boyunca bekleyen 153 asil hak sahibinin yedeğe bırakılması konusunda Bakanlığın bir çözümü olup olmadığına cevap verilmedi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Eskişehirli hemşehrilerimize hakaret etmek ve neredeyse terörist olmakla suçlamak yerine keşke aylardır yanıt veremediği soru önergelerimi yanıtlayabilseydi. AKP Grubu Meclis gündemine getirdiğimiz Araştırma Önergesini reddetmek yerine kabul etseydi aylar öncesinde mağduriyetler giderilmiş olurdu” dedi.

SEÇİMİ KAYBEDECEKLERİNİ ANLAYINCA ŞİMDİ DE TOKİ MAĞDURLARINA EL ATTILAR

AKP adayının aynı zamanda diğer iki AKP’li milletvekili gibi şehrin bir milletvekili olduğunu ifade eden Süllü, “AKP’li belediye başkan adayı aynı zamanda şehrin milletvekili değil mi? Madem milletvekili zaten doğal sorumluluğunda olan konuyla ilgili bugüne kadar neden somut bir adım atmamış? Şehirde TOKİ mağduru olduğu gerçeğini seçimler gelince ve seçimi de kaybedeceklerini anlayınca mı akıllarına geliyor? Belediye başkanı adayı olmadan da TOKİ mağdurlarının hakkını savunamaz mıydı? Bizler, aylardır seslerini duyurmaya çalışan TOKİ mağdurlarının yanında ve sesleri olduğumuz gibi, bundan sonra da hakları verilene kadar mücadelelerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.     

Başka şehirlerde montaj ve kumpaslarla seçim kazanmaya çalışan iktidar partisi temsilcilerinin Eskişehir’e geldiklerinde gerçek olmayan söylemler, vaatler, tehditler ve hakaretlerle seçim kazanmaya çalıştığına şahit olduklarını söyleyen Jale Nur Süllü, “Bakan Özhaseki, TOKİ mağdurlarını şehir şehir seçim gezisi yaparken gündemine almak zorunda kalmak yerine sorumluluğunun gereği olarak Bakanlık işini yapsın. Eskişehirli hemşerilerimiz, sorunların çözümünde kime güveneceklerini bilir ve gereken cevabı sandıkta verir” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları