loading
close
SON DAKİKALAR

''Topbaş'ın itirafı CHP'lileri haklı çıkardı''

''Topbaş'ın itirafı CHP'lileri haklı çıkardı''
Tarih: 10.10.2012 - 10:32
Kategori: Şehir

Kadir Topbaş, 'Artık İstiklal Caddesi yılda 40 defa kazılmayacak' itirafında bulunarak CHP'lileri haklı çıkardı...

CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam'ın son 3 yılda birçok kez İBB Meclis toplantısında yazılı soru önergeleri olarak gündeme getirdikleri ve İstanbulluların paralarının boşa harcandığı serzenişinde bulundukları İstiklal Caddesi zemin kaplama işi için Başkan Kadir Topbaş itirafta bulundu. İstiklal Caddesi’nin yeniden bozulan parke taşları üzerine açıklama yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, “İstiklal Caddesi’ndeki alt yapı çalışmaları sona erdi. Artık İstiklal Caddesi yılda 40 defa kazılmayacak. İstiklal Caddesi artık İstanbul’a yakışır hale gelecek” diyerek itiraf etmiş oldu. İstiklal Caddesi zemin kaplama işini bir kez de CHP İBB Meclis Üyesi Osman Güdü yazılı soru önergesi ile gündeme getirerek Başkan Topbaş’a “Yapılacak iş ile ilgili ihale dosyası hazırlandı mı? İhalesi yapıldı mı? İhale bedeli kaç TL olarak belirlendi? Ne zaman başlatılıp, ne zaman teslimi yapılacak? Konu ile ilgili meclis bilgilendirilecek mi?” sorularını sordu.

Başkan Topbaş, “Artık İstiklal Caddesi yılda 40 defa kazılmayacak” itirafında bulunarak CHP’lileri haklı çıkardı
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2012 yılı Ekim ayı oturumlarında CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Osman Güdü imzası ile verilen yazılı önergede şöyle;

“İBB’nin İstiklal Caddesi üzerinde daha önceki yaptığı uygulamalarda da görüldüğü gibi zeminde yapılan düzenlemelerin gerek mimari düzenleme gerekse malzeme seçimi, uygulaması ve maliyeti yönünden son derece olumsuz olduğu bu gün ki hali ile kendini göstermektedir. Sn.Başkan Kadir Topbaş’ın basına verdiği demeçlerde İstiklal caddesinde yapılacak yeni zemin düzenlemesi ile ilgili açıklamalarından hareketle aşağıdaki sorularımın yanıtlanmasını saygı ile arz ederim.

1) İstiklal Caddesi zemin düzenlenmesi ile ilgili hazırlanmış bir proje var mıdır? Bu proje kimler tarafından hangi verilere göre hazırlanmıştır?

2) Yapılacak yeni düzenleme için Koruma kurullarının, İstiklal caddesi sakinlerinin, esnafının, bölgede faaliyet gösteren konu ile ilgili dernek ve kurumların görüşleri alınmış mıdır?

3) Cadde üzerinde daha önce yapılmış, uygulama biçimi ve bazı sebeplerden dolayı Sn. Kadir Topbaş tarafından söktürülmüş ve yeniden yaptırılmış olan ve bu gün ki hali ile bilhassa yağışlı havalarda yürünemez halde olan zemin kaplamaları o gün ki anlayışın uygulamaya dönük şekli ile yaptırıldı. Bu yeni yaptırılacak olan zemin kaplamaları için yeterli araştırma ve çalışma yapıldı mı?

4) Yapılacak iş ile ilgili ihale dosyası hazırlandı mı? İhalesi yapıldı mı? İhale bedeli kaç TL olarak belirlendi? Ne zaman başlatılıp, ne zaman teslimi yapılacak? Konu ile ilgili meclis bilgilendirilecek mi?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları