loading
close
SON DAKİKALAR

Topluma dokunan kadınlar ve CHP

Topluma dokunan kadınlar ve CHP
Tarih: 09.03.2013 - 10:38
Kategori: Kadın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Kadınlar ana muhalefet liderinin 8 Mart çağrısına içleri sorunlarla dolu heybeleri ile gelmişlerdi sanki... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Önce sizleri dinleyeceğim, önerilerinizi ve tabii eleştirilerinizi de” dedi ve Pandora’nın kutusu birden açıldı.

AKP Türkiyesi’nin dört yandan kuşatılmış kadınlarının örgütlü mücadelelerinin temsilcileri; Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Kadının İnsan Hakları Derneği’ne, ÇYDD’den KADER’e, Cumartesi Anneleri’nden, engellilerden akademisyenlere, kadın gazetecilere kadar...

Bizler anlattık, sorular sorduk, eleştirdik, Kılıçdaroğlu ve ekibi dinledi. 2 saat boyunca... Notlar aldı. Anlayacağınız en küçük bir eleştiriye bile tahammülü olmayan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı hayal bile edemeyeceğiniz bir ortam. Ardından tüm soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Hitler’e doğru’ diye bir olgu var. Aynı şekilde Başbakan Erdoğan bir söz söylüyor, ertesi gün milletvekilleri o konu ile ilgili bir kanun teklifi veriyor. Ne diğer partilerle, ne ilgili kuruluşlarla konuşup danışmadan... Mücadele eden tek parti biziz. Ve işin ilginci kamuoyunda sadece biz eleştiriliyoruz” sözleri aslında koca konuşmanın özetiydi.

Tıpkı çözümün ÇYDD Başkanı Prof. Aysel Çelikel’in “Türkiye’de kadın sorununun çözülebilmesi için toplumun zihniyetinin, toplum kültürünün değişmesi lazım. Kadın büyük bir paket. Bunun için devletin kadın politikası olması gerek” önerisi gibi... İşte kısaca CHP liderinin Türkiye’nin kadın sorununa ilişkin yanıtları:

- Kızını okutana para verilsin: Kılıçdaroğlu, bütün kız çocuklarının eğitim görmesinin sağlanması gerektiğini söyledi ama bunun “iyi ev kadını” olmaları için olmadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Özgür iradelerine müdahale edilemeyecek bir ortam yaratmamız lazım” dedi ve daha çok kız çocuğunun okula gitmesi için devletin kız çocuklarını okutan ailelere maddi olanaklar sağlaması önerisinde bulundu.

- Doğuran kadın eve dönüyor!: Çalışan annelerin en büyük sorunlarından birine işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, kadının doğum yaptıktan sonra çocuğunu bırakacak yer bulamadığını, bu nedenle de çalışma yaşamından çekilmek zorunda kaldığını söyledi. “Kadın çalışıyor ama refahtan pay alamıyor” diyen Kılıçdaroğlu’na göre, kırsaldaki kadının ücret karşılığı çalışması ve sosyal güvenceye kavuşması için gerekli mekanizmaların harekete geçirilmesi gerekiyor.

- ‘Git-gel’ler var mı yok mu? CHP Genel Başkanı, “CHP’de bir değişim var ama git-geller de var” eleştirisine itiraz etti, “Değişim var ama aslında git-geller yok, böyle bir algı var” dedi.

- Vergi ve demokrasi!: “Vatandaşın, ödediği verginin hesabını sormadığı yerde demokrasiden söz edilemez” diyen Kılıçdaroğlu, “Çocuk doğumdan ölene kadar vergi öder, hatta miras varsa ölümden sonra da öder! Ama bunun hesabı sorulmuyor. Ödediğimiz vergilerin gittiği yeri sormuyoruz” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları