loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak 'AKP, Türkiye'yi dünyadan izole ediyor'

Toprak 'AKP, Türkiye'yi dünyadan izole ediyor'
Tarih: 22.09.2013 - 13:13
Kategori: Siyaset

CHP Genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak yaşadığımız bölgedeki yoğun gündemi ve Türkiye'nin konumunu analiz etti...

CHP Genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak yaşadığımız bölgedeki yoğun gündemi ve Türkiye'nin konumunu analiz etti...

Erdoğan Toprak, ''ülkemizin ekonomik, siyasal, kültürel ve tarihsel birçok sorunu bulunmaktadır. Bütün bu sorunlar her geçen gün daha da derinleşmektedir. 

11 yıllık AKP iktidarında bütün bu sorunlara ilişkin çözüm tartışmaları yapıldı; ancak hiçbir sorun için AKP tarafından kapsamlı bir çözüm üretilmedi. Çünkü AKP’nin bu sorunları çözecek ne bilgi birikimi, ne projesi ne de samimiyeti bulunmaktadır. 

AKP sorunları idare eden, sorunları öteleyen ve siyasi hiçbir riski alma cesareti göstermeyen bir politika izledi. 

Diğer yandan hem dış politikada hem de iç politikada mezhepsel bir siyaset izleyerek bölgemizdeki bütün fay hatlarını harekete geçirdi. 

Bugün AKP’nin izlediği siyaset Türkiye’yi dünyadan izole etmektedir. Diğer yandan bütün Cumhuriyet hükümetlerinin dünyada oluşturduğu saygın Türkiye algısını AKP yok etmiştir. 

Dünya artık AKP’yi sadece terör örgütleriyle görüşen, terör örgütleriyle politika izleyen ve onlarla rejim değiştirmeye çalışan bir parti olarak görmektedir. 

Suriye konusunda Türkiye’nin düştüğü konum içler acısıdır. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir konumu hak etmemektedir. 

Öte yandan Sayın Başbakan partimizi terör örgütleriyle ilişkilendirmek gibi bir büyük hata ve yanılgının içine düşmüştür. Şunu hatırlatmak isteriz ki, dünyanın dört bir yanından köktendinci teröristleri toplayarak Türkiye-Suriye sınırına yerleştiren AKP’dir. 

900 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırını terör örgütlerine teslim edenler CHP’yi eleştiremezler. AKP’nin Suriye’de desteklediği El Kaide Kenya’da 39 kişiyi katletti. Bu tehlike ve tehdit Türkiye içinde geçerlidir. 

CHP her türlü şiddetin, terör eyleminin çok net bir biçimde karşısındadır. 

AKP’nin derdi Gezi Direnişini sabote etmek, onu terörist bir eylem gibi göstermeye çalışmaktır. Ancak bu boş bir çabadır. Sağlıklı bir iktidar demokratik bir tepkiden ders çıkarır; ancak sağlığını yitirmiş iktidarlar her türlü protestoyu kendisi için bir yıkım olarak görür. 

Demokratik protestoyu mahkum etmeye çalışan AKP diğer yandan demokrasi paketi açıklamaktadır. Demokrasiyi paket yapıp rafa kaldıran AKP, şimdi göstermelik ve sadece kendi siyasi hedeflerine ve propagandasına malzeme üretmek için bir demokrasi paketi iddiasıyla halkı oyalamaya devam etmektedir. Bu paket de önceki paketler gibi ülke sorunlarına kalıcı çözüm üretmeyen niteliği ile sadece bir numara olarak kalacaktır. 

Gezi olaylarında insani bir tutum alan ve AKP’nin bütün zorlamalarına ve tehditlerine rağmen gerçekleri söyleyen Dolmabahçe Camisi’nin müezzini, imamı ve Beyoğlu müftüsü görevlerinden alınarak başka yerlere sürgün edildi. Doğru söyleyen müezzine tahammül etmeyen bir iktidarın doğru iş yapması maddenin doğasına aykırıdır. Bir din adamına yalan söyletmek kadar utanç verici bir siyasi tavır olamaz. Bütün din adamlarımız bu korkunç olayı hafızalarında tutmalıdırlar. Bu kara bir lekedir.

Bugün ülkemiz ekonomisi sıcak paranın ve üstelik kaynağı belirsiz bir sıcak paranın esiri edilmiştir. Üretmeyen bir ekonominin ayakta kalması mümkün değildir. İstihdam yaratmayan bir ekonominin ve de devletin ayakta kalması mümkün değildir. Sadece tüketime dayalı bir ekonomik model; ülkeyi ve halkı tüketimin esiri haline getirir, yozlaştırır ve sömürgeleştirir.

Cumhuriyet Halk Partisi, güçlü projeleri, sağlam kadroları ile Türkiye’nin bütün sorunlarını çözecek kapasiteye sahiptir. 

CHP iktidara gelmeden işverenin, işçinin, esnafın, köylünün, din adamının, Alevilerin, Kürtlerin ve ötekileştirilen diğer kesimlerin; ekonominin, yapboza çevrilen eğitim sisteminin sorunları çözülmez. CHP iktidara gelmeden dış politikadaki sefaletten, terör örgütlerinden kurtulamayız.

Bugün CHP hem yerelde hem de genelde iktidar olacak kapasiteye, ekonomik ve siyasi güce, tarihsel birikime sahip tek partidir. Aynı zamanda ülkenin sorunlarını çözecek yegane partidir. 

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları