loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak, ''Bizim için öncelikli olan Irak halkının dostluğudur''

Toprak, ''Bizim için öncelikli olan Irak halkının dostluğudur''
Tarih: 03.12.2013 - 17:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: ''Bizim için öncelikli olan Irak’ın Petrolü değil, Irak halkının dostluğudur. Ama AKP bu komşuluk ilişkisini yok etmektedir''

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: “Bizim için öncelikli olan Irak’ın Petrolü değil, Irak halkının dostluğudur. Ama AKP bu komşuluk ilişkisini yok etmektedir”.

“'Suriye’deki 47 terör örgütü Türkiye'de eylem yapmaya hazırlanıyor. Bunun sorumlusu AKP’dir'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Çorlu’da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi ve çok önemli uyarılarda bulundu.

Erdoğan Toprak’ın Değerlendirmeleri Şöyle: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Irak’a gidince Kuzey Irak diyor, Kuzey Irak’a gidince Kürdistan tanımlaması kullanıyor. Tipik bir AKP yaklaşımı. Bağdat’ta Irak’ın toprak bütünlüğünü savunuyorlar, Erbil’de Kuzey Irak’ın petroldeki hakkını savunuyorlar. Bu kadar çelişkiyi hiçbir komşuluk ilişkisi kaldırmaz. CHP için öncelikli olan Irak’ın toprak bütünlüğü ve bir bütün olarak Irak topraklarında yaşayanların refahı, barışı ve huzurudur. Yine CHP için petrolden de önemli olan komşuluk ilişkisi ve onun temelindeki güvendir. Bizim için öncelikli olan Irak’ın Petrolü değil, Irak halkının dostluğudur. Ama AKP bu komşuluk ilişkisini yok etmektedir. Nerede ne söyleyeceğini bilmeyen, nabza göre şerbet veren ve kavram kullanan AKP, Orta Doğuda bütün inandırıcılığını yok etmiştir.

Türkiye’ye terör saldırısı olursa sorumlu AKP’dir.

İstihbarat birimlerinin hazırladığı ve medyaya yansıyan raporlara göre 47 köktendinci radikal terör örgütü Türkiye’de eylem yapacakmış. Bütün bu terör örgütlerini dünyanın dört bir yanından toplayıp Suriye’ye gönderen AKP’dir. Dünyadan gelen yoğun baskı nedeniyle terör örgütlerine mesafe koymaya çalışan AKP şimdi Türkiye’yi hedef haline getirmiştir. En başından beri uyardık. Başka ülkelerin iç işlerine karışmayın. Terör örgütlerini desteklemeyin. Ama AKP CHP’yi dinlemek yerine suçladı ve karalama kampanyası başlattı. Şimdi çok tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Bütün terör örgütleri Türkiye’yi hedef olarak seçmişlerdir. Ülkemizde yaşanan her terör eyleminin sorumlusu AKP ve onun sağlıksız dış politika siyasetidir. AKP artık elini komşularımızın iç işlerinden ve Orta Doğu’dan çekmelidir. AKP artık terör örgütlerine destek vermekten vazgeçmelidir.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları