loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak: ''Devlet bu denli ağır çelişkilerle yönetilemez''

Toprak: ''Devlet bu denli ağır çelişkilerle yönetilemez''
Tarih: 01.02.2014 - 14:42
Kategori: Siyaset

Erdoğan Toprak: ''Bir hükümet bu kadar çok çelişkiyi kaldıramaz ve bir devlet bu denli ağır çelişkilerle yönetilemez''

“AKP hükümeti halkımıza ve dünya toplumlarına artık güven verememektedir.”

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP’nin bir taraftan ülkeyi yasaklarla yaşanmaz hale getirdiğini diğer yandan demokrasi paketleri makyajıyla bu yasakları gizlemeye çalıştığını ifade etti.

Erdoğan Toprak’ın açıklamaları şöyle: “İnterneti yasaklarken, slogan atıldığı için stadları kapatırken, yolsuzlukların üstünü örtmeye çabalarken, akademisyenleri susturmak için düzenlemeler yaparken diğer yandan demokrasi paketi çalışması yapmak çok büyük bir çelişkidir. Bu paket AKP’nin anti-demokratik uygulamalarını örtmek, gizlemek için bir makyajdır. Bir hükümet bu kadar çok çelişkiyi kaldıramaz ve bir devlet bu denli ağır çelişkilerle yönetilemez.

AKP ülkeyi yasaklarla boğmuştur. Daha önce de tarihe not düşmüştük; demokrasi paket işi değildir. Demokrasi evrensel kurallar ve kurumlar bütünüdür. AKP demokrasiyi kavrayamadığı için bugün ülkeyi otoriterlik atmosferinde boğmaktadır. Bugüne kadar açıklanan demokrasi paketleri ülkeye ne kazandırdı? Ülkenin hangi kronik sorununa çözüm üretti? Bu nedenledir ki halkımızın ve dünya toplumlarının AKP hükümetine güveni kalmamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemize gerçek demokrasiyi getirecek önerileri ve kanun tekliflerini TBMM’ye sunduk. AKP hiçbirini dikkate almadı. Eğer samimi olsaydı defalarca sunduğumuz bu önerilerden yararlanır ve ortak bir irade ve ortak akılla bu kanun teklifleri TBMM’den geçirirdi. Şimdi AKP artık sona yaklaştığını görüyor ve paketlerle uzatmaları oynamaya çalışıyor”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları