loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak: İki büyük kriz aynı anda

Toprak: İki büyük kriz aynı anda
Tarih: 22.10.2012 - 16:19
Kategori: Siyaset

CHP'li Erdoğan Toprak ekonomi ve demokrasi krizinin aynı anda yaşandığına dikkat çekti...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, iki krize dikkat çekti ve “Türkiye’de giderek belirginleşen iki büyük krizi aynı anda yaşamaktadır. Ekonomi ve demokrasi krizi çok ciddi sonuçlar üretecektir” dedi

Yazılı bir açıklama yaparak, “AKP’nin her alanda kriz üreten bir partiye dönüştüğünü ve bu krizleri halktan gizlemek adına daha fazla milliyetçilik ile muhafazakârlığa sarıldığını” belirten Toprak konuyla ilgili olarak şunları söyledi;   

“Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), basın özgürlüğü raporunda Türkiye’deki basın özgürlüğünün ‘kriz’ seviyesine ulaştığını belirtiyor. Evet bugün 100’e yakın gazeteci cezaevinde. Gazeteler, televizyonlar genel olarak medya, aydınlar, sanatçılar ve demokratlar üzerinde büyük bir baskı ve sindirme operasyonu söz konusu. Ancak Türkiye sadece basın özgürlüğü alanında bir kriz yaşamıyor. Türkiye aynı anda hem demokrasi, hem de ekonomik bir kriz yaşıyor. Ekonomiye ve demokrasiye ilişkin ulusal ve uluslararası veriler AKP’nin hem krizler yarattığını hem de bu krizleri kronikleştirdiğini ortaya koymaktadır. 

AKP ülkeyi yönetememektedir. AKP ülke sorunlarına çözüm üretecek bilgi, deneyim ve cesaretten uzaktır. Böyle olduğu içindir ki, gerçekleri halktan gizlemek için her geçen gün daha fazla milliyetçi ve muhafazakâr bir söylem geliştirmektedir. Hatta geliştirdiği bu söylem giderek içinde büyük bir nefreti açığa vurmaktadır.

Görülmektedir ki AKP daha fazla otoriterleşecek ve daha fazla sorun üretecektir. Buna karşı bu ülkede direnecek ve ülkenin kaderini değiştirecek tek güç CHP’dir. Bugün herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, demokratik bilinci, eleştiriye tahammülü olmayan hiçbir iktidar ülkeye huzur, refah ve barış getirmez.”  

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları