loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak: ''İstanbul’un trafik sorunu çözülmüş müdür?''

Toprak: ''İstanbul’un trafik sorunu çözülmüş müdür?''
Tarih: 05.12.2013 - 18:50
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’tan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanına Metrobüs soruları...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’tan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanına Metrobüs soruları:”Metrobüs sistemiyle İstanbul ulaşımda başarıya ulaşmış mıdır? İstanbul’un trafik sorunu çözülmüş müdür? “ Toprak’ın soru önergesi şöyle:

İETT İstanbul’un ana arterlerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak, hızlı ve konforlu ulaşım sağlamak amacıyla METROBÜS sistemini 2007 yılında işletmeye başlamıştır.

Bu sebeple,

1) Araçların kendilerine ait yolda ilerlemeleri olası kaza oranı ve riskini azaltmak için yeterli midir?

2) Metrobüs sistemiyle İstanbul ulaşımda başarıya ulaşmış mıdır? İstanbul’un trafik sorunu çözülmüş müdür?

3) Yüksek teknolojili araçlar olarak adlandırılan metrobüslerin yolculara sunduğu konforun yanında can güvenlikleri için alınan önlemler nelerdir? Yeterli midir?

4) Engelli yolcuların bu hizmetten rahatlıkla yararlanabilmeleri için metrobüslerin durağa sıfır yanaşma özelliklerinin olması yeterli midir?

5) Yolculara güvenli ve rahat ulaşım hizmeti vermek için meslek standartlarına göre, metrobüs şoförünün sahip olması gereken standartlar nelerdir? Bu konuda bir eksiklik var mıdır?

6) Görsel ve yazılı basında hemen hemen her gün metrobüs kazasının yer almasının sebebi nedir?

7) 2007’den beri kaç metrobüs kazası meydana gelmiş ve bunun sonucunda kaç insanımız hayatını kaybetmiş ya da yaralanmıştır? Yine bu kazalarda oluşan maddi hasarın boyutu nedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları