loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak: ''Türkiye bir bölünme, bir sevgisizlik sürecinden geçiyor''

Toprak: ''Türkiye bir bölünme, bir sevgisizlik sürecinden geçiyor''
Tarih: 08.04.2014 - 12:51
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak: ''Türkiye bir bölünme, bir sevgisizlik sürecinden geçiyor. Türkiye’yi bütünleştirmemiz lazım''

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in görevine başlamasından dolayı Belediye Hizmet Binası’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, daha önce yaptığı bir konuşmasında “Eskişehir’in bir kanadı kırık” dediğini hatırlatarak, Odunpazarı Belediye Başkanlığı görevine Kazım Kurt’un seçilmesiyle hizmet yolunda hiçbir engelin kalmadığını kaydetti.

Bu yerel seçimlerde çok zorlukların yaşandığını savunan Toprak, şöyle konuştu:

“Hiçbir dönemde bu kadar baskıyla yapılan bir seçim görmedim. Önce parmak boyasını kaldırdılar, hileyi daha rahat yapabilmek için. Düşünün bir iktidar ki bütün imkanlar kendisinde ama hileden medet uman bir iktidar var. Önce parmak boyasını kaldırıp belli bir kaç yerde oy kullanmaya tenezzül ettiler sonra bu yetmedi nankör kedilere sığındılar. Nankör kediler de yetmedi Eskişehir’de, evvel Allah, Allah’ın izniyle Yılmaz Hocam, Ahmet ve Kazım başkanlarımla beraber burada bayrağı bize teslim ettiniz. Bunun sorumluluğunun farkındayız. Yolumuzun zor, yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Burada parlayan ışığı Anadolu’ya yaymak zorundayız. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Türkiye bir bölünme, bir sevgisizlik sürecinden geçiyor. Türkiye’yi bütünleştirmemiz lazım. Sen, ben ayrımı yapmamamız lazım. Balkon konuşmalarında intikam naraları atmamamız lazım. Türkiye şansız bir yönetim süreci geçiriyor. Koltukta kalma uğruna, bir komşuya savaş açma narası yapan, kendin ülkesini bombalatmaya niyet eden bir yapı Türkiye’nin şansı olamaz. Bu şanssızlığı kıracak Eskişehir gibi diğer vatandaşlarımızdır.”

-”Hiç üzülmeyin hak ve adalet yerini bulacaktır”

Büyükerşen ise Eskişehir’in kentte yaşayanların ışığıyla Orta Anadolu’yu aydınlattığını bildirdi.

Yakın zamanda Türkiye’nin her yerinde altı okun bayraklarının dalgalanacağını anlatan Büyükerşen, “Sadece kutulara, kasalar değil, seçim sandıklarına, torbalarına uzanan eller de elbette Türkiye’de bir gün son bulacaktır. Artık, kediler girmeyecek trafo merkezlerine, çeşitli eller oyları saymak için gizli gizli torbalara girmeyecek, tutanaklarda her türlü oyun artık, oynanmayacak. Atatürk’ün Cumhuriyeti, Atatürk’ün Türkiye’si böyle seçimlere layık değil ama bunlar da gelip geçecektir. Hiç üzülmeyin hak ve adalet yerini bulacaktır” diye konuştu.

Törene, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve partililer katıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları