loading
close
SON DAKİKALAR

Toprak, USİAD'ı ziyaret etti

Toprak, USİAD'ı ziyaret etti
Tarih: 24.09.2012 - 15:21
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği'ni ziyaret etti...

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, bütçe açığı bahanesiyle yapılan zam ve vergi artışlarının gerisinde yanlış Suriye politikasının bütçenin silah ve savunma giderlerinde son iki ayda yarattığı olağanüstü artışın yattığını belirtti.

İşveren Sendikaları ve Meslek Örgütleri ile ilişkilerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, beraberinde CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ile birlikte Ulusal Sanayici ve 
İşadamları Derneği (USİAD) Başkanı Fevzi Durgun ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

CHP’nin iş dünyasına yönelik açılım stratejisi çerçevesinde TOBB, TÜSİAD, GTD, TUSKON, TESK, TÜGİAD ve TİM’i ziyaret ederek CHP’nin İş Dünyası ve Meslek örgütlerine dönük diyalog ve dayanışma projelerini anlatan Toprak, USİAD’ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, AKP iktidarının uyguladığı politikalarla Türkiye ekonomisinin dışarıya bağımlı getirildiğini öne sürerek “Ekonomik bağımsızlığınız giderse, siyasi bağımsızlığınız da gider. Nitekim artık Obama söylüyor, telefon açıyor, Başbakan Erdoğan anında yapıyor” dedi.

-Suriye politikasının faturasını zam ve vergiyle halka ödetiyorlar

Erdoğan Toprak, bu yılın 6 ayında yapılan Savunma ve silah harcamalarının toplamından fazla bütçe harcamasının Temmuz-Ağustos aylarında yapıldığını belirterek , şunları söyledi;

“Sadece iki ayda 846 milyon TL silah ve savunmaya harcanmış. Ocak-Haziran döneminde ise 6 ayda 732 milyon TL. Yani Suriye politikası terörü tırmandırdı. Terörle mücadeleye, savunmaya, operasyonlara yapılan harcamaları büyüttü. Sınırlar sahipsiz, yol geçen hanına döndü. 80 bin mülteci ülkemizde. Onların yeme, içme, barınma, ısınma giderleri, harçlıkları bütçe üzerinde yük ve bu fatura zamlarla, ÖTV artışlarıyla halkımıza çıkartıldı. Örtülü ödenekten sadece Temmuz ayında yapılan harcama 127, 7 milyon TL. Bu para nereye gitti? Suriyeli isyancılara mı, onlara silah teminine mi, nereye? Türk halkına bu faturayı, vergi ve zamlarla ödetenler bunun hesabını vermek, açıklamasını yapmak zorunda”

-Galata Bankerleri’nin yerini “Sıcak para bankerleri”, faiz ve nema avcıları aldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak Osmanlı döneminde ülke ekonomisini, hazinesini, maliyesini denetim altına alan Düyun-u umumiye İdaresi ve Osmanlı Devleti’ne borç veren Galata Bankerleri’nin yerini günümüzde “Sıcak Para” sahiplerinin aldığını öne sürerek “AKP iktidara geldiğinde 2002 yılında 9,6 milyar dolar olan sıcak para girişi, bugün 120 milyar doların üzerine çıkmış durumda. Vatandaşına borçlanma, kredi kartı kullanma, olmayan parayı harcama diyen AKP hükümeti, ülkeyi, devleti, hazineyi, borçla, sıcak parayla ayakta tutuyor” diye konuştu.

Toprak, “Cumhuriyetin var ettiği ulusal kurumları, sanayiyi, bankaları ulusun varlıklarını satıp, satacak bir şey bırakmayanlar, şimdi bütçeye yama için halkın cebine saldırıyorlar.” dedi.

-Maliye bakanından bir itiraf daha bekliyoruz

Erdoğan Toprak, zamların ve vergi artışlarının zincirleme zamları ve enflasyon artışını beraberinde getireceğini ifade ederek “Yakında iğneden ipliğe, dolmuştan otobüse, elektrikten doğal gaza her şeye zam gelecek. Sanayicimizin, üreticimizin, çiftçimizin girdi maliyetleri zamlanacak. Bütçe ve büyüme hedeflerinin tutmayacağını itiraf eden Maliye Bakanı enflasyon hedefinin de tutmayacağını, aşılacağını itiraf etmek zorunda kalacak. Ancak yine olan halkımıza, dar gelirliye, işçi, memur ve emekliye, sanayiciye, üreticiye, ülke ekonomisini ayakta tutanlara olacak.

-İş dünyası ile diyalog heyecan yarattı, iş dünyası dayanışma platformu kuruluyor

CHP’nin işveren örgütleri, işveren sendikaları ve meslek örgütlerine yönelik yeni açılım stratejisinin bu kuruluşlarda heyecan yarattığını gözlemlediklerini kaydeden Toprak Kasım ayında en geniş katılımla İş Dünyası Dayanışma Platformu’nu toplayıp işverenlerin, işveren sendikaları ve meslek örgütlerinin sorunlarını ele alıp, CHP’nin çözüm planlarını ve modellerini tartışacaklarını söyledi.

Toprak bu toplantıları farklı illerde de yineleyeceklerini ifade ederek halen fiilen askıya alınmış durumda olan Toplu Sözleşme düzeninin işçi ve işveren kesiminde huzursuzluk ve endişe kaynağı olduğunu, hükümetin TBMM’den geçiremediği Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’ndan ötürü, işverenlerle işçilerin temel anayasal haklarından birini dondurduğunu savundu.

-Angus’lardan sonra, sap-saman-ot ithal eden Türkiye!

Türkiye’nin sap, saman, ot ithal eder konuma getirildiğini söyleyen Toprak “Hükümet sıkıştığı yerde ithalat kapılarını açıyor. Geçen yıl Kurban bayramında Angusları getirdiler, besicimiz iflas etti, Arjantin ve Uruguay besicileri 2 milyar dolar kazanıp, bayram etti.

Şimdi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde besicinin hayvanını besleyeceği otu, samanı yok. İthal saman ve ot yerli hayvanlarımızın damak tadına uymadığı için yenmiyor. İthalata harcanan milyar dolarları, yerli besiciye destek, teşvik için kullanmayı tercih etmiyor iktidar, tarımı, hayvancılığı öldürüyorlar, yok ediyorlar” dedi.

-USİAD Başkanı Durgun: CHP’nin yeni diyalog yaklaşımı ve stratejisini heyecanla karşıladık

USİAD Başkanı Fevzi Durgun da CHP Genel Başkanı Erdoğan Toprak’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını, onurlandıklarını belirterek CHP’nin işadamlarının, iş dünyasının ve meslek örgütlerine yönelik yeni yaklaşımının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Durgun, ulusal ekonominin, sanayinin, tarım ve besiciliğin sıkıntıda olduğunu, sorunlarını Toprak’a aktardıklarını ifade etti. USİAD Başkanı oluşturulacak İşbirliği ve Dayanışma Platformu’na destek ve katkı vereceklerini de sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları