loading
close
SON DAKİKALAR

Trabzon Araklı'da taşkın: 6 ölü, 4 kayıp, 3 yaralı

Trabzon Araklı'da taşkın: 6 ölü, 4 kayıp, 3 yaralı
Tarih: 18.06.2019 - 22:56
Kategori: Şehir

Trabzon’un Araklı ilçesinde sağanak sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusunun patlaması sonucu meydana gelen taşkın, Yeşilyurt Mahallesi’ni su altında bıraktı.

Trabzon’un Araklı İlçesi Yeşilyurt Mahallesinde bugün öğle saatlerinde başlayan yağışlar, şiddetini artırarak, sele neden oldu.

Trabzon'un Araklı ilçesi Yeşilyurt mahallesinde şiddetli sağanak yağışlar sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusu patladı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı'nın Çamlıktepe mahallesinde yaşanan selle ilgili yaptığı açıklamada "Şuana kadar edindiğimiz bilgiye göre 6 ölü, 4 kayıp 3 tane de yaralımız var" dedi.

Köye giden karayolu ile bir yere kadar araçları ile giden Vali İsmail Ustaoğlu ve beraberindekiler daha sonra araçlarından inerek bölgeye yaya olarak ulaşmaya çalışırken, bölgede havanın kararması ile birlikte ekibin ilerleyişi güçleşti. Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler zor şartlar altında mahalleye ulaşmaya gayret etmelerine rağmen mahalleye ulaşamazken, selde ölü sayısının 6, kayıp sayısının 4 olduğu açıklandı.

Sel felaketi ile ilgili ilk açıklamalar;

CHP'den PM üyesi ve  İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi; "Trabzon’un Araklı İlçesinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Kaybolan vatandaşlarımızdan iyi haber almak umuduyla, çalışmalarını yürüten görevlilere kolaylıklar dilerim. Araklılılar’a geçmiş olsun."

Trabzon’un Araklı İlçesinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Kaybolan vatandaşlarımızdan iyi haber almak umuduyla, çalışmalarını yürüten görevlilere kolaylıklar dilerim. Araklılılar’a geçmiş olsun.

— Mehmet Akif Hamzaçebi (@Akif_Hamzacebi) 18 Haziran 2019

İBB'ni  seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu; "Trabzon Araklı'da sağanak yağışın ardından oluşan sel felaketinde 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Dileğimiz kayıp vatandaşlarımızın bir an önce sağ salim bulunması ve felaketin yaralarının sarılması."

Trabzon Araklı'da sağanak yağışın ardından oluşan sel felaketinde 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Dileğimiz kayıp vatandaşlarımızın bir an önce sağ salim bulunması ve felaketin yaralarının sarılması.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) 18 Haziran 2019

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; "Trabzon, Araklı'da plansızca yapılan hidroelektrik santrali (HES) borusunun patlaması sonucu meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İhmallerle dolu bu felaketin sorumlusu olanların sonuna kadar takipçisi olacağız."

Trabzon, Araklı'da plansızca yapılan hidroelektrik santrali (HES) borusunun patlaması sonucu meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
İhmallerle dolu bu felaketin sorumlusu olanların sonuna kadar takipçisi olacağız.

— Meral Akşener (@meral_aksener) 18 Haziran 2019

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; "Trabzon Araklı'da meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaşanan sel felaketi sonucu kaybolan vatandaşlarımızın da bir an önce sağ salim bulunmasını umut ediyorum."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları