loading
close
SON DAKİKALAR

Trakya'da kar yağışı başladı

Trakya'da kar yağışı başladı
Tarih: 12.02.2012 - 03:04
Kategori: Şehir

Edirne'nin Lalapaşa ve Uzunköprü ilçeleri ile Kırklareli'nin Demirköy İlçesi'nde sabah kar yağışı başladı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de, Bulgaristan sınırındaki Lalapaşa ile Uzunköprü ilçelerinin yüksek kesimlerinde sabah kar yağmaya başladı.

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu. Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Saatteki hızı 30 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Hamzabeyli Köyü’nde çok sayıda ağaç devrildi ve elektrik direkleri hasar gördü. Köye dün geceden bu yana elektrik verilemiyor.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri, köye elektrik verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde ise kar yağışı yüksek kesimlerde hafif şekilde devam ediyor. Edirne kent merkezinde ise kar yağışı yok.

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 5, Mahya Tepe’de ise 10 santimetre olarak ölçüldü.

Polis ve jandarma ekipleri, zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı yolunda, karayolları ekipleri yolun ulaşıma kapanması için aralıksız kar kürüme çalışmalarını sürdürüyor.

Hava sıcaklığının 2 derece olduğu Kırklareli kent merkezinde ise kar yaşğı yok. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugün Edirne ve Kırklareli’nde kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini bildirdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları