loading
close
SON DAKİKALAR

Trakya'nın tek Kadın Belediye başkanı Becan; "Belediye Kanunun kabul edilişinin 90. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve Özlemle anıyorum"

Trakya'nın tek Kadın Belediye başkanı Becan; "Belediye Kanunun kabul edilişinin 90. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve Özlemle anıyorum"
Tarih: 03.04.2020 - 14:06
Kategori: Yerel

Belediye Kanunun kabul edilişinin 90. yıl dönümü nedeniyle, Trakya'nın tek kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan paylaşımında; "Biz Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve özlemle anıyorum" dedi.

Trakya'nın tek kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; "Biz Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanıyan Belediye Kanunun kabul edilişinin 90. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygı ve Özlemle anıyorum" dedi.

"Bugünden tam 90 sene önce, 3 Nisan 1930 tarihinde, biz kadınlara Belediye Seçimlerinde Seçme ve Seçilme Hakkı verildi. İlk kadın belediye başkanımız Sadiye Hanım, Artvin Yusufeli İlçesi Kılıçkaya Beldesi’nde 2 yıl boyunca yerel yönetimlerde söz sahibi olarak, başarısıyla biz kadınlara örnek olup yol açtı.

Aradan geçen 90 yılda, beklentilerimiz toplumsal cinsiyet eşitliği gereği yüzde 50 kadın yönetici oranına ulaşmak olduysa da, ne yazık ki henüz bu sayının çok uzağındayız.

Kadının yönetimde söz sahibi olduğu tüm kurum ve organlarda, ortaya çıkan başarı ortada olup, kadının elinin değdiği her işe adalet duygusu ile saygınlık kattığı alenidir.

Kadınların toplum hayatının her aşamasında etkin rol alması konusunda fırsat eşitliği sağlandığı takdirde ülkemizin gelişmesi hızlanacak, toplum saygınlığımız daha da artacaktır.

Kadının siyasi temsiliyette varoluşunun artırılması ve yönetimde söz hakkı kazanması için sistemli bir yapılaşmaya gidilmesi gerektiği açıktır. Toplumun en küçük kademesinden başlayarak, kadınların kendini özgürce ifade edebilmesi ve karar mekanizmalarında sözünün kıymeti ile rol alabilmesi için hep birlikte mücadele edilmesi şarttır.

Kadına olan inanç ve güven, çekirdekten bütüne gelişime ışık tutacak; demokratik, adil ve refah dolu bir Türkiye yolunu aydınlatan mihenk taşı görevi görecektir.

Bu vesileyle Türk Kadınına Yerel Yönetimlerde Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi’nin yıldönümünde, beni yönetim görevine layık gören Uzunköprü Aileme teşekkürlerimi sunuyorum.

Biz kadınlar için inşa edilen cam tavanların yıkılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi ışığında kadınların yönetimde söz sahibi olma oranının artması temennilerimle, tüm kadın belediye başkanı arkadaşlarıma görevlerinde başarı ve esenlikler diliyorum" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları