loading
close
SON DAKİKALAR

TRT çalışanlarından tasfiye protestosu

TRT çalışanlarından tasfiye protestosu
Tarih: 18.05.2019 - 17:12
Kategori: Medya

TRT çalışanları, açıklanan 169 kişilik istihdam fazlası personel listesini protesto etmek için İstanbul Radyo binası önünde basın açıklaması yaptı.

TRT çalışanları geçen hafta açıklanan 169 kişilik istihdam fazlası personel (İFP) listesini protesto etmek için İstanbul Radyo binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

“TRT halkındır halkın kalacak!”, “Reddediyoruz!”, “Özerk TRT”, sloganları atan TRT çalışanları, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganı atarak bina içindeki arkadaşlarını dışarıya davet etti.

Açıklamada TRT’nin yeniden kamu yayıncılığına dönmesi gerektiğini ve istihdam fazlası personel listelerini reddettiklerini ifade eden çalışanlar, çalışanların önce atıl bırakılmaya çalışıldıklarını şimdi de uzaklaştırıldıklarını dile getirdi.

TRT’nin uzun yıllar çalışan personeline "Artık sana ihtiyacım yok" dediği, bunu da İstihdam Fazlası Personel (İFP) adını verdiği listelerle yaptığını belirten TRT çalışanları "Tüm bunlar Temmuz 2018’de çıkarılan bir yıl süreli KHK çerçevesinde yapılıyor, kurum bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor. 169 çalışanın içinde bulunduğu ‘İlk İFP Listesi’ açıklandı. ‘İlk İFP Listesi’ diyoruz, çünkü devamının geleceğinden endişe ediyoruz” denildi.

Açıklamada istihdam fazlası personel adı verilen listede yer alan çalışanların istihdam fazlası olarak Devlet Personel Başkanlığı havuzuna gönderildikleri belirtildi. TRT bünyesinde başlayan bu değişimin TRT ile kalmayacağı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi çalışan diğer kamu emekçilerini de tehdit edeceğini belirten TRT çalışanları, “TRT’ye ve emekçilerine sahip çıkmak, geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkmak demek. TRT hepimizin. Öyle de kalsın istiyoruz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları