loading
close
SON DAKİKALAR

TRT muhabiri kovuldu

TRT muhabiri kovuldu
Tarih: 05.09.2012 - 10:38
Kategori: Medya

Yukarı Bayır Mahallesi'nde bir başka patlamanın daha olduğu" bilgisini geçen TRT muhabiri kovuldu...

Antep'te 10 kişinin ölümüne, 66 kişinin de yaralanmasına neden olan Karşıyaka Polis Merkezi yakınındaki bombalı saldırıdan kısa süre sonra "Yukarı Bayır Mahallesi'nde bir başka patlamanın daha olduğu" bilgisini geçen TRT muhabiri kovuldu. 

20 Ağustos akşamı Türkiye, Antep'ten gelen haberle sarsılmıştı. Karşıyaka Polis Merkezi yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının şoku henüz atlatılamamışken, TRT Haber ekranından "Yukarı Bayır Mahallesi'nde 2. patlamanın olduğu bildiriliyor" şeklinde Son Dakika bilgisi geçmişti. TRT Antep Yurt Muhabiri Süleyman Doğan canlı bağlantıda patlayan ses bombasını "İkinci bir patlama oldu" şeklinde aktarmıştı.

İnfiale bile neden olabilecek bilgi, kısa süre sonra Şahinbey Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama ile yalanlanmıştı. Medyanın 'habercilik skandalı' ve benzeri başlıklarla duyurduğu olayın sorumlusu TRT Antep Yurt Muhabiri Süleyman Doğan'ın sözleşmesi TRT yönetimi tarafından fesh edildi.

Haberciliğin ciddiyet ve büyük sorumluluk gerektirdiği, özellikle devletin yayın organı tarafından kitleye sağlanan bilginin resmî kaynaklardan doğrulatılması gerektiğinin tebliğ edildiği Süleyman Doğan'a, yetkili makamlardan bilginin teyidini almadan kurumu ve tabii olarak halkı yanılttığı gerekçesiyle iş akdine son verildiği hatırlatıld

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları