loading
close
SON DAKİKALAR

'TRT Radyo 3'ün yayın alanı daraltıldı'

'TRT Radyo 3'ün yayın alanı daraltıldı'
Tarih: 11.02.2012 - 19:24
Kategori: Medya

CHP'li Acar, "Radyo 3 sadece büyükşehirler ile sahil kesimlerinde 23 verici ile yayın yapıyor, böylece Radyo 3'ün yayın alanı daraltıldı" dedi

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TRT Radyo 3’ün sadece büyükşehirler ile sahil kesimlerinde 23 verici ile yayın yaptığını ve böylece Radyo 3’ün yayın alanının daraltıldığını iddia etti.

Acar, düzenlediği basın toplantısında, TRT’nin yayın politikasının kamu yayıncılığı ilkesinden giderek uzaklaştığını öne sürdü.

"TRT objektiflikten, tarafsız yayıncılıktan uzaklaşmıştır; aslında toplumdan uzaklaşmıştır" diyen Acar, klasik müziğin tanınmasını ve beğenilmesini sağlayan Radyo 3’ün ulaştığı bölgelerin daraltılmasını TBMM gündemine taşıdığını anımsattı.

Acar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, yaptıkları bir anket sonucuna göre, "vatandaşların yüzde 92,3’ünün klasik müzik dinlemediğini, bu nedenle de vericilerin TRT Türkü, TRT Nağme, TRT Rayo Haber’e tahsis edildiğini" belirttiğini savundu. Radyo 3’ün sadece büyükşehirler ile sahil kesimlerinde 23 verici ile yayın yaptığını ve böylece radyo 3’ün yayın alanının daraltıldığını ileri süren Acar, şöyle konuştu:

"Radyo 3’te yayınlanan Arkadaşım Müzik adlı, çocuklara yönelik klasik müzik yayınları yapan programın da yayınına son veriliyor. Bu yıl klasik müzikle ilgili programlar arasında en iyi radyo programı seçilen, hem de iki kurum tarafından buna değer bulunan program yayından kaldırılıyor. Program, Sedat Simavi Ödülü ve Donizetti Klasik Müzik Ödülünü alıyor ama bu programı TRT yönetimi beğenmiyor.

TRT’nin orkestraları, Ankara’da Çok Sesli Müzikler Korosu, İstanbul’da Caz Orkestrası, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği koroları var ancak çalışamıyor. TRT’ye sormak istiyorum; vatandaşlarımıza, çocuklarımıza klasik müziği ulaştırmaktan neden çekiniyorsunuz? Onlara klasik müziği ulaştırmanın sakıncası nedir? TRT’nin bu tutumu, tavrı şaşırtıcı ve sürpriz değildir. Türkiye adım adım bir yere sürükleniyor. Heykellerin yıkıldığı, sanatın içine tükürüldüğü bu süreçte TRT de üzerine düşeni yapıyor."

CHP’li Acar, AK Parti’nin ve TRT’nin tutumuna karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek, TRT’yi "yandaş TRT" haline getirdiğini iddia ettiği TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları