loading
close
SON DAKİKALAR

TRT'de yasaklı programlara iade-i itibar istendi

TRT'de yasaklı programlara iade-i itibar istendi
Tarih: 04.01.2013 - 16:56
Kategori: Medya

TRT'nin darbe dönemindeki'kayıplı-yasaklı yayınlar' için iade-i itibar istendi...

Gazeteci Varlık Özmenek Atatürk'ün silah arkadaşları ile yaptığı röportaj programının yayınlanmadan yasaklandığını ifade ederek "yasaklı şarkılar" için hazırlanan programın bir benzerinin yasaklı programlar için de yapılmasını istedi.

TRT, darbe döneminde "yayınlanamaz" kararı verdiği "yasaklı şarkılar"a iade-i itibar yaparak, özel bir program hazırlamasının ardından Gazeteci Varlık Özmenek de TRT'den özür istedi. TRT'nin "yasaklılara iade-itibar" açılımı, Atatürk'ün isteği üzerine çekilen ancak 1969 yılında TRT'de gösterildiği sırada yasaklanan "Türkiye'nin Kalbi Ankara" belgeseli ile Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla yaptığı röportaj programları da gündeme taşıdı. Gazeteci Varlık Özmenek, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle 10 Kasım 1969'da, gösterildiği sırada yasaklanan belgeselin, Cumhuriyet'in yükselişini, yıkılan, çöken bir imparatorluğun enkazı üzerinde yükselen bir Cumhuriyeti belgeleyen, önemli bir belgesel bir film olduğunu belirtti

Kayıp olan programlarım bulunmalı

Türkiye'nin Kalbi Ankara belgeselinini yayınlanması sırasında televizyona "Moskova'dan paralarınız mı geldi" şeklinde telefonların geldiğini söyleyen Özmenek, "Film yasaklandı. Yayın sorumlusu olarak ben ve dönemin görevlileri cezalandırıldık, disiplin cezalarına çarptırıldık. 12 Mart muhtırasında da bu ve benzeri programların yayınlanmasına imza attığımız gerekçesiyle de televizyondan uzaklaştırıldık" değerlendirmesinde bulundu. TRT'nin "yasaklılara iade-itibar' açılımının, "çok güzel ve yerinde bir şey" olduğunu söyleyen Özmenek, "Şimdi, TRT'de yasaklanan şarkılara iade-i itibar deniliyor. Benim hazırladığım ve dönemde çok ses getiren programlar ortada bile yok. Kayıp" dedi. TRT'den ayrılmasının ardından kendisine "Elinizde bulunan programları iade edin" yazısı geldiğini belirten Özmenek, "Bende bana yazıyı yollayan görevliye, "hepsinin TRT arşivinde bulunması lazım' dedim. Ama arşivde de yok. Bana programlarının akibetini söyleyin dedim. Bir daha ses seda çıkmadı" dedi. Özmenek, "Yasaklı şarkıların itibarının iadesi gibi yasaklı programların da itibarının iade edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları