loading
close
SON DAKİKALAR

TTB: Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz, siyaset ve ekonomik çıkarlar insan yaşamının ve bilimin önüne geçmemeli

TTB: Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz, siyaset ve ekonomik çıkarlar insan yaşamının ve bilimin önüne geçmemeli
Tarih: 02.03.2021 - 09:42
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türk Tabipleri Birliği (TTB) "Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısı 6000’lerden 9000’lere çıktı. Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabie toplantısının ardından açıklama yaptı. Erdoğan, "Bugün itibarıyla yeni 'Kontrollü Normalleşme' sürecini başlatıyoruz" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise, "Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısı 6000’lerden 9000’lere çıktı. Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Etkili bir pandemi mücadelesi için: Günlük test sayısı artırılmalıdır. Aşılama ve mutant virüse yönelik veriler şeffaflıkla açıklanmalı, bilimsel çalışma yapılmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır" ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle:
"Bölge tabanlı, katılımcı yeni pandemi mücadele programları geliştirilmelidir. Toplumsal bağışıklık için aşılanma oranları ve hızı arttırılmalıdır. Okullar için bilimsel olarak önerilen önlemler alınmalıdır. Kısıtlamalar nedeniyle daha da yoksullaşan yurttaşa mutlaka yeni sosyal ve yaşanabilir ekonomik tedbir paketleri uygulanmalıdır. Siyaset ve ekonomik çıkarlar insan yaşamının ve bilimin önüne geçmemelidir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları