loading
close
SON DAKİKALAR

TÜBİTAK evrim meselesini kökünden halletti!

TÜBİTAK evrim meselesini kökünden halletti!
Tarih: 16.01.2013 - 13:35
Kategori: Sağlık, Yaşam

TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları'nın yayınladığı evrim kitaplarının basımı ve satışı durduruldu...

İSTANBUL- TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları'nın kitap satış arşivinde bulunan evrimle ilgili kitapların basım ve satışı durduruldu.

Geçtiğimiz yıllarda TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları'nın kitap satış arşivinde bulunan ve insanın evrimini bilimsel yönden inceleyen kitaplar listeden tamamen çıkartıldı. Radikal'in haberine göre, söz konusu kitaplar listede bulunmasına rağmen, satın alınmak istendiğinde "Tükendi" ibaresi ile karşılaşılıyordu. Şimdiyse kurum tarafından satış ve basımı resmen durduruldu.

Zooloji Profesörü Richard Dawkins'e ait Kör Saatçi ve Gen Bencildir kitapları, Alan Moorehead'dan Darwin ve Beagle Serüveni, Stephen Jay Gould'dan Darwin ve Sonrası, Mahlon B. Hoagland'dan Hayatın Kökleri, James Watson'dan İkili Sarmal, Richard Lewontin'den Üçlü Sarmal, Ernst Mayr'dan Biyoloji Budur ve Richard Leakey-Roger Lewin'in Göl İnsanları kitapları da TÜBİTAK'ın listesinden çıkartıldı. Eski listeden geriye yalnızca Linda Gamlin'in Evrim kitabı kaldı.

Darwin'in başına gelen ilk olay bu değil. Darwin'in doğumunun 200. yıl dönümü UNESCO tarafından tüm dünyada "Darwin Yılı" olarak ilan edilmiş ve bu vesileyle TÜBİTAK, Bilim ve Teknik Dergisi'nin 15 sayfasını ve kapağını Darwin'e ayırmıştı. Ancak TÜBİTAK Yönetim Kurulu, derginin bu halini beğenmeyip kapağı son anda değiştirerek, genel yayın yönetmeninin görevine son vermişti.

İzmir Buca'daki Ümit Başaran İlköğretim Okulunda görev yapan bir Fen Bilgisi öğretmeni de müfredatta yer alan "Mutasyon ve evrim teorisi" dersini anlattığı için soruşturmalık olmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları