loading
close
SON DAKİKALAR

TÜGİAD, kayıtdışı ekonomiye karşı kampanya başlatıyor

TÜGİAD, kayıtdışı ekonomiye karşı kampanya başlatıyor
Tarih: 28.07.2012 - 17:39
Kategori: Ekonomi

TÜDİAD, parti başkanlarıyla görüşerek güncel ekonomik gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı...

Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin yöneticileri, Ankara’da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ederek, güncel ekonomik gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı. 


Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki heyet, Ankara’da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile CHP ve MHP genel başkanlarını makamlarında ziyaret ederek; kayıtdışı ekonomi, Çek Yasası ve Türk Ticaret Kanunu konusundaki görüşlerini aktardı.


TÜGİAD yönetiminin kalabalık bir grup olarak katıldığı ziyaretlerde, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Bakan Çağlayan’a, alınan tedbirler ve ülkemizde iç talebin daralması sonucunda ihracatın istenilen düzeyde seyredip ithalatın azalmasıyla cari açığın azaldığını söyledi. İthalattaki bu düşüş sonucunda, gelirleri büyük olçüde ithalattan alınan dolaylı vergilere dayanan Türkiye’nin artan bütçe açığını azaltmaya ilişkin, kayıtdışı ekonomiye karşı büyük bir kampanya başlatacaklarını da belirten Yücelen, konunun tüm taraflarının katılımıyla bir çalışma toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı. Bütçe açığının kapatılabilmesi için kayıtdışının azaltılarak doğrudan vergilerden tahsil edilen tutarların artırılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Yücelen, Bakan Çağlayan’ın hazırladığı teşvik paketini ve öncesindeki calışmaları da takdir ettiklerini belirtterek, TÜGİAD’ın Çek Yasası ve Türk Ticaret Kanunu hakkındaki eleştirilerini aktardı. 


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da ziyarette, genç nüfusun önemine değinerek, Türkiye’deki genç girişimcileri çatısı toplayan TÜGİAD’ın bir sivil toplum örgütü olarak önemine dikkat çekti. Çağlayan, genç nüfustan yoksun olan Avrupa Birliği ülkeleriyle ilgili geçen yıl yayımlanan bir rapora göre, gelecek 10 yılda Avrupa'da 1 milyon 600 bin şirketin kapanacağını belirtti. Çağlayan, “Bunun sebebi, Avrupa’da işi devredecek ikinci ve üçüncü jenerasyon bulunmamasıdır” dedi ve önümüzdeki dönemde TÜGİAD’la birçok projede birlikte çalışacaklarını söyledi.


TÜGİAD heyeti, Bakan Çağlayan ziyaretinin ardından CHP ve MHP genel başkanlarıyla da bir araya gelerek, mesajlarını aktardı. Başkan Yücelen bu ziyaretlerde, 1986 yılında kurulan TÜGİAD’ın, Türkiye ekonomisiyle ilgili her konuda doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten çekinmediğini ve bugüne kadar hiçbir siyasi anlayışın etkisi altına girmediğini belirterek, Türkiye’de girişimcilik adına yapılacak her çabaya destek vereceklerini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları