loading
close
SON DAKİKALAR

TÜGVA’nın yarışmasını bakanlık sahiplendi

TÜGVA’nın yarışmasını bakanlık sahiplendi
Tarih: 21.04.2020 - 15:23
Kategori: Eğitim

Yargı kararları ile okullara girmesi engellenen TÜGVA’nın ortaokullarda düzenlediği, “Çizimler ile 40 Hadis” yarışması Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün aylık dergisinde yer aldı

Eğitimin dernek, vakıf, birlik adı altında çalışan kurumlara devredilemeyeceği yönündeki yargı kararları ile okullara girmesi engellenen TÜGVA’nın, “Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” değişikliğini fırsat bilerek ortaokullarda düzenlediği, “Çizimler ile 40 Hadis” yarışması, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün aylık dergisine konuldu. Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın, Türkiye genelindeki tüm ortaokullarda düzenlediği yarışma, “Bakanlığımızca, Çizimlerle 40 Hadis yarışması gerçekleştirilmiştir” şeklinde duyuruldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA’nın okullarda etkinlik düzenlemesi, yargı kararları ile engellendi. Birçok şehirde yargı kararlarını yok sayarak okullarda etkinlik düzenleyen vakfın imdadına MEB yetişti. Bakanlığın Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde yaptığı düzenleme ile vakıf ve derneklerin okullara girmesinin önü tekrar açıldı.

TEŞVİK PARA ÖDÜLÜ

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde yapılan değişikliği fırsat bilen TÜGVA, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı “Sosyal Etkinlikler Yapılmasına Dair İş Birliği Protokolü” kapsamında ortaokullarda, “Çizimler ile 40 Hadis” yarışması düzenleme kararı aldı. MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, para ödüllü yarışmanın okullara duyurulması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat yazısı gönderdi.

BAKANLIĞIMIZCA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki birçok okulda gerçekleştirilen etkinliği, üç ayda bir yayımlanan dergisinden duyurdu. Dergide, TÜGVA’nın yarışmasının, “Öğrencilerin bilimsel, akademik, mesleki ve kültürel gelişimlerine katkı sunmak” amacıyla yapıldığı savunuldu. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün, “Bakanlığımızca gerçekleştirildi” dediği TÜGVA’nın, “Çizimler ile 40 Hadis” isimli yarışması ile “Öğrencilerin hadisleri sünnet olarak hayatlarında tatbik etmelerinin” de amaçlandığı belirtildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları