loading
close
SON DAKİKALAR

Tunç Soyer paylaşmıştı; #BirKiraBirYuva kampanyasına 5 saat içinde 2 milyon TL’lik kira bağış desteği geldi

Tunç Soyer paylaşmıştı; #BirKiraBirYuva kampanyasına 5 saat içinde 2 milyon TL’lik kira bağış desteği geldi
Tarih: 03.11.2020 - 22:07
Kategori: Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden evlerini kaybeden yurttaşlar için 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası başlattı. Daha kampanyanın üzerinden 5 saat geçmişken Tunç Soyer sosyal medya hesabından 2 milyon TL'lik bağış geldiğini duyurdu.

İzmir depreminde son yapılan açıklamaya göre 111 vatandaşımız hayatını kaybetti. Enkaz altında arama ve kurtarma çalışmaları sürerken çok sayıda vatandaşımız da evleri hasar gördüğü için çadırlarda kalıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden evlerini kaybeden yurttaşlar için 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından kampanyaya ilişkin duyuru yapmıştı. Başkan Soyer, "Depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızla onlara destek olmak isteyen kişi ve kurumları birkirabiryuva.org adresinde buluşturuyoruz. #BizVarız diyen kişi veya kurumlar bu adresten kira ya da ev desteğinde bulunabilecek. İyilik hareketini büyütme zamanı" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Haritası ve STK Afet Koordinasyon Platformu işbirliğiyle düzenlenen kampanyada yurttaşlar 'Eve ihtiyacım var', 'Kira desteği vermek istiyorum' ve 'Evim kullanılsın istiyorum' kutucuklarından tercihlerini yapabilecek.

Daha kampanyanın üzerinden 5 saat geçmişken Tunç Soyer sosyal medya hesabından 2 milyon TL'lik bağış geldiğini duyurdu; "Henüz 5 saat önce çağrısını yaptığım #BirKiraBirYuva kampanyasına an itibarıyla 2 milyon TL’lik kira bağış desteği geldi.

Şimdilik 200 ailemizi çadırdan kurtarıyoruz.

Daha yolun başındayız. Herkese şükranlarımı sunuyorum. #BizVarız" dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları