loading
close
SON DAKİKALAR

Tunç Soyer'den belediye binasının kolonlarının rengiyle uğraşan AKP'li vekile yanıt: 'Akıl tutulması'

Tunç Soyer'den belediye binasının kolonlarının rengiyle uğraşan AKP'li vekile yanıt: 'Akıl tutulması'
Tarih: 20.07.2020 - 16:45
Kategori: Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye binasının kolonlarının rengarenk olmasını LGBTİ ile ilişkilendiren AKP'li Hamza Dağ'a tepki gösterdi.

AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye binasındaki rengarenk kolonlara tepki göstermiş, sosyal medya hesabından, "Şehrin merkezinde yer alan ve kamuya ait olan bir binayı LGBT’yi simgeleyen renklere boyayarak İzmir'e nasıl bir fayda sağlamayı amaçlıyorsunuz? Sayın Soyer, evinin odalarını LGBT renklerine boyayabilir, kişisel tercihidir. Lakin bir kamu binasını, pedofili ve ensest ilişkileri meşrulaştırmayı amaçlayan bir sapkınlığı simgeleyen renklerle boyayamaz. Buradan Sn. Soyer'e çağrıda bulunuyoruz: O renkleri oradan kaldırın ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçin" demişti.

Tunç Soyer'den açıklama geldi.

Egedesonsöz'e konuşan Başkan Tunç Soyer, Hamza Dağ’ın sözlerini 'akıl tutulması' olarak değerlendirdi. Soyer, "Hamza Dağ’a verilecek tek kelime cevabım yok. Renklerle kavga edildiğini siyasete ilk kez görüyor ve yaşıyorum. Kolonların renklerinin değiştirilmesi söz konusu bile olamaz. Bunu Süt Kuzusu Projesi’nin kutuları için de yapmaya kalktılar. Renk hayattır. Ruhu rahatlatır. Her halde bu arkadaşlar bunun farkında değil” dedi.

Başkan Soyer, Alsancak’ın göbeğindeki 80 yıllık Toprak Mahsulleri Ofisi’nin silolarını örnek verdi ve "Neredeyse o devasa siloların silindirleri 60 yıl beton rengiyle yaşadı. Başkan Ahmet Piriştina’nın gayretiyle gökkuşağı rengine boyandı. Bunu da mı görmüyorlar? O silolar boyandıktan sonra o bölgenin yüzü açıldı, cıvıl cıvıl oldu" şeklinde konuştu.

İlgili haber:
Süt paketinde LGBTİ şifresi arayan AKP'li vekil şimdi de belediye binasındaki kolonların renklerinden rahatsız oldu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları