loading
close
SON DAKİKALAR

Tuncay Özkan artık serbest!

Tuncay Özkan artık serbest!
Tarih: 10.03.2014 - 19:19
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ergenekon davası sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş için tahliye kararı çıktı...

Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş için tahliye kararı veren mahkeme yurtdışına çıkış yasağı koydu... Mahkemenin Tuncay Özkan ve Levent Göktaş'a tahliye gerekçesi şöyle: "Sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabileceği, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar bulunması nedeniyle söz konusu durumun adalet duygularını incitebilecek olması."

HSYK: Mahkeme kurma-kaldırma yetkisi Meclis'tedir

ÖZKAN SERBEST KALDI VE MAHKEMEYE YÜKLENDİ

Tuncay Özkan saat 17.00 sıralarında cezaevinden çıktı. Cezaevi çıkışında Özkan şöyle konuştu: "6 yıl sonra merhaba.. Siz rahat çalışın, ben buradayım özgürlüğü birlikte paylaşacağız. 6 yıl sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun içinde olmamasını çok isterdim. Ama bugün dışarda yaşananlar Türkiye’nin bulunduğu duru8m bizim uğradığımız zulümden daha vahimdir. Öç alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılması için buradayız. Türkiye yapayalnız bırakılmıştır, Uçurumun kenarındaki ülke tablosudur. Kimseyi ötekileştirmeden sevgiyle... Beni öldürülemediğim için 19996 yılından 2007 yılan kadar 5 suikast geçti başımdan...
Öldüremediler, hapse attılar... 'Soruyorum suçum nedir?' diye... Özkan’a suçunun söylemeyin demiştir. Yarı beline kadar kürsüden sarkarak suçunu en iyi kendi bilir demiştir, bunlar mahkeme kayıtlarında var.

Sedat Peker tahliye olamayacak


SERGİLEDİKLERİ TABLO İBRET VERİCİ


Bugün dahi çıkışımızı engellemek için bizi yargılayanların sergiledikleri tablo ibret vericidir. Şeytanla yatağa girdiler çarpılarak çıktılar. Yargıçları yetki gaspı yaparak bizi içerideki bırakmak için yaptıkları tablo, çektiklerimizin yanında hiçbir şeydir. Tuncay Özkan’ın varlığı bu ulusun varlığına armağandır. Ne bu ülkeyi dibe sürüklemek isteyenlerden korkmayız. Bu karanlık geçecek.. Ben 14 yaşında bırakatığım Nazlıcanımı bugün 21 yaşında geri alıyorum. Nazlıcan bu ülkeye armağandır. Eşimle nihayet kavuşabildim.

Sanık avukatları: 13. Ağır Ceza, yok hükmünde

BU ÜLKE HIRSIZ VE KATİLLERDEN HESAP SORACAK

Babasından sonra konuşan Nazlıcan Özkan da şunları söyledi: "6 senedir mücadele ediyoruz, gerçeği anlatmaya çalışıyoruz. Bugünkü konumda da kararlar siyasi olabilir. Herkese fazla gelmeye başladı. 61 gazeteciden bir tanesi çıkmış oldu. Tutuklu öğrenciler içeride, zulüm devam ediyor. Bütün bunların düzelmesi için güneş doğar diyorum. Bu ülke hırsız ve katillerden hesap soracaktır. Bu ülkenin vicdanları bu ülkenin hırsızlarını reddedecektir. Bana gösterdiğiniz dayanışma için bütün dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Mücadelemiz dostlukla kucaklaşmak içindir. Bugün onların adaletsizliklerinin karşısında ilahi adalet gerçekleşmiştir. Türkiye’de bambaşka bir iklim göreceksiniz. Tahliye kararları gelmeye devam ediyor. Var olun... Yurduma alçakları uğratma sakın... Yurdumuzda demek ki katiller var alçaklar var hırsızlar var.. Mücadelemize katıldınız, bütün Türkiye’ye teşekkür ederim."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları