loading
close
SON DAKİKALAR

Türabi Kayan, Lüleburgaz'a Çevreci-Mimar Başkan Aday Adayı

Türabi Kayan, Lüleburgaz'a Çevreci-Mimar Başkan Aday Adayı
Tarih: 27.10.2013 - 17:59
Kategori: Siyaset

CHP'den Lüleburgaz Belediye Başkanlığına aday adayı olan Türabi Kayan, seçimi kazanırsa, Lüleburgaz'ın ilk mimar belediye başkanı olacak.

CHP'den Lüleburgaz Belediye Başkanlığına aday adayı olan Türabi Kayan, seçimi kazanırsa, Lüleburgaz'ın ilk mimar belediye başkanı olacak.

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu, Türkiye Mimarlık Vakfı kurucularından biri olan Kayan, Lüleburgaz'da Mimarlar Odası kuruculuğu ve başkanlığı, Türkiye Üretici Köylü Sendikası Genel Merkez kuruculuğu görevlerini de yürüttü.

Kayan, 33 yıldır Lüleburgaz'da mimarlık yapıyor, bunun yanı sıra üniversite yıllarından bu yana CHP'de aktif görevlerde bulunuyor. Üniversite öğrencisiyken CHP Genel Merkezi'nde çalışan Kayan, CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu üyeliği ve iki dönem CHP Lüleburgaz ilçe başkanlığı ve kurultay delegeliği yaptı.

Sanayi ve tarım kenti Lüleburgaz'ın sakinlerinin, “çağdaş” bir şehirde yaşamayı hak ettiğini düşünen Kayan, bunu gerçekleştirmek hedefiyle CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak, CHP Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayı oldu.

Kayan, uzun yıllardır Trakya'daki yeşil alanların korunması, çevre bilincinin artırılması amacıyla aktif olarak çalışıyor. Doğal Yaşamı Koruma Vakfı, Marmara Çevre Platformu'nun organizasyonlarında katılımcı ve düzenleyici olarak yer alırken, Ergene Nehri'nde kirliliğe dur demek ve Ergene'ye sahip çıkmak için çaba gösteriyor.

Kayan'ın yapmak istediği, “Lüleburgaz'ı her alanda ve her anlamda yaşam kalitesi yüksek, erişilebilir, yeşil, çağdaş bir şehre dönüştürmek”... 33 yıllık mimarlık deneyimini ve çevreciliğini şehre yansıtmayı planlayan Kayan'ın hedefleri şöyle:

• Engellilerin rahatça dolaşabileceği kaldırımlar, sinyalizasyon ve sesli uyarı sistemleri ile donatılmış, erişilebilirliği yüksek bir kent oluşturmak,
• Gençleri kültür, sanat, spor ve yaşam alanlarına taşıyacak parklar, spor salonları ve kentsel düzenlemeler yapmak,
• Yaşlıların yaşamını kısıtlamayan, onları toplumun içine katan, kent yaşamı içerisinde aktif hale getiren düzenlemeler sunmak,
• Meslek edindirme çalışmaları ile gençlerin kendilerini geliştirmesine ve iş bulmasına olanak sağlamak,
• Şehrin en büyük sorunlarından biri olan otopark ve trafik sorununu çözmek.

Türabi Kayan, Lüleburgaz'ın yıllardır biriken sorunlarını çözmeye talip olurken, gençlere, yaşlılara, engellilere yeni alanlar yaratmayı; çevreye bir çevreci gözüyle bakmayı, kenti bir mimar gözüyle yönetmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda çalışmalarına devam eden Turabi Kayan Emek dünyasını ziyaret etti...

Petrol-İş Sendikası Trakya şubesi ile Kristal-İş Sendikalarının şubelerini ziyaret etti...

Petrol-İş Sendikası Şube başkanı Turgut Düşova ve yönetimi tarafından ağırlandı.

Türabi Kayan Petrol-İş Sendikasında yaptığı konuşmada "İşçi sınıfının kazanılmış haklarına AKP iktidarının darbe vurmak istediğini, Kıdem tazminatlarına dokunmanın işçi sınıfına yapılacak en büyük kötülüklerden birisi olduğunu söyledi." 


Türabi Kayan ziyaret ettiği Kıristal-İş Sendikasında ise Sendika Başkanı Hüseyin Seren ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı...

Türabi Kayan burada yaptığı konuşmasında, Kristal-İş Sendikasının büyük bir sendika olduğunu önceki yıllarda yaptığı hak arama görevlerinin Trakya'daki işçi sınıfına örnek olduğunu, Cam işçilerinin Trakya'daki  emek hareketinin öncüsü olduğunu belirtti."


Türabi Kayan, "Lüleburgaz'daki emek dünyasının Esnaf, çiftçi ve diğer halk katmanlarıyla bütünleşmesi gerektiğine değindi ve Lüleburgaz'ı daha ileri noktalara götürmek hepimizin görevidir" dedi...

Kayan, yetkilendirildiği taktirde iş ve emek dünyası sürekli diyalog içinde olacağını söyledi ve Halkla ilişkilerinin sürekli olacağını açıkladı...

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları