loading
close
SON DAKİKALAR

Turist sayısı azaldı

Turist sayısı azaldı
Tarih: 06.08.2012 - 14:30
Kategori: Seyahat

Türkiye'ye gelen turist sayısında geçen yıla oranla yaşanan düşüşte gerileme yaşandığını bildirildi...

AKTOB Ar-Ge Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısındaki düşüşte yavaşlama olduğu belirtildi. Açıklamada, ''Bir dönem yüzde 6-7 bandına ulaşan düşüş, 6 ay tamamlandığında yüzde 2'lere geriledi'' denildi.

Yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine oranla düşüş yaşanırken, Alman turist sayısında artış olduğunun vurgulandığı açıklamada, Türkiye'ye gelen Alman turist sayısının, yüzde 0,44'lük artışla 1,9 milyona ulaştığı kaydedildi.

Rusya pazarındaki gerilemenin de yavaşladığına işaret edilen açıklamada, 6 aylık dönemde Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının 1 milyon 429 bine ulaştığı, geçen yıla oranla Rus turist sayısındaki gerilemenin de yüzde 4'lere düştüğü belirtildi.
Fransa ve İngiltere pazarlarındaki düşüşün ise sürdüğünün kaydedildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Bu pazarlarda da gerileme seviyelerinde yavaşlama oldu. İngiltere yüzde 7,3 düşüşle 895 bine, Fransa yüzde 17 gerileme ile 419 bine indi. Hollanda pazarı yüzde 1,5 dolayında artışla 482 bine çıktı. Avusturya ve Belçika pazarlarındaki düşüş de ılımlı olarak devam etti. Toplam Avrupa pazarları yüzde 2 dolayında gerilerken, geçen aylara göre düşüş oranlarında ciddi iyileşmeler görüldü. BDT pazarı, 6 aylık dönemi yüzde 1,5 dolayında artışla tamamladı. Bu grupta Rusya'nın ardından Ukrayna ve Belarus gibi bazı pazarlarda toparlanma dikkati çekiyor. Arap Baharı ile bölgeden kaçışların arttığı Kuzey Afrika ülkelerinden gelişlerde de ciddi artışlar yaşanıyor. Volümü düşük olsa da 6 aylık dönemde Afrika bölgesinden gelişler yüzde 76 artarak 320 bin dolayına yükseldi. Öte yandan ülkemizin doğusundan Asya'ya uzanan bölgede ise küçük oranlı bir gerileme söz konusu iken Körfez ve Arap ülkelerinden gelişlerde artış yaşanıyor. Diğer yandan 6 aylık verilere göre Suriye yüzde 35, İsrail yüzde 14, İran yüzde 40 gerileme gösterdi.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları