loading
close
SON DAKİKALAR

Türk dizileri, Yunanlı müdürü işinden etti

Türk dizileri, Yunanlı müdürü işinden etti
Tarih: 14.12.2012 - 17:31
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türk dizilerini öven belgesel, Yunanistan'da bir çalışanı işinden etti...

Yunanistan Devlet Televizyonu ERT Yönetim Kurulu, Genel Müdür Kostas Spiropulos'un görevden alınmasına gerekçe olarak, ERT'nin Türk dizilerinin Yunanistan ve yayınlandıkları diğer ülkelerde topluma etkilerini araştıran "Kısmet" isimli belgesele katılımının "prosedüre uygun olmamasını" gösterdi.

ERT'den bu sabah yapılan açıklamada, Spiropulus'un 6 evet 1 hayır oyuyla yönetim kurulu tarafından görevden alındığı belirtilerek, "ERT'nin 'Kısmet' başlıklı belgesele katılımının prosedüre uygun olmaması ve Spiropulos'un hatasını anladığına dair herhangi bir gösterge sunmaması ve bunların dışında geçmişte olan daha küçük çaptaki olaylar yönetim kurulunu bu kararı almaya itti. Bunların dışında şirket içi çalışanların arasında iyi bir atmosfer olmadığı gözlendi ve bunun da Spiropulos'un davranışlarıyla ilgili olduğu saptandı" denildi.

Spiropulos ise yaptığı açıklamada, "Sadece şunu söyleyebilirim; yönetim bu belgeselin Türkiye propagandası yaptığını söyledi, ben de buna karşı çıktım çünkü tam tersine gerçekleri gösteren bir belgesel" dedi.

ERT yönetimi dün Spiropulos'u görevden alarak yerine Johnny Kalimeris'i getirmişti.

"Belgeselin konusunu iyi anlamamış olabilirler"

Kısmet isimli belgeselin yapımcılarından Yunan Anemon Prodüksiyon şirketi yetkilisi Yuri Averof, yaptığı açıklamada, herşeyden önce belgeselin henüz tamamlanmadığına işaret ederek, yapımın ilk aşamasında olduğunu ve ancak ilkbaharda tamamlanabileceğini vurguladı.

"Belgeselin hedefi Türk dizilerinin sadece Yunanistan'da değil, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Amerika, Asya ve Balkan ülkelerinde kaydettikleri başarıların nedenlerini araştırmak. Görüyoruz ki; Türk dizilerini yayınlayan ülkelerin sayısı sürekli artıyor. Bunlara son olarak İsveç de eklendi. İsveç'te bir kanaldan da bu belgesele büyük bir ilgi var" diyen Averof, yapıma destek veren ERT'nin Genel Müdürü Spiropulos'un görevden alınmasına ilişkin olarak da şunları söyledi:

"Ben bu olaya anlam veremiyorum. Yanlış bilgilendirme olduğu inancındayım. Belgeselin konusunu iyi anlamamış olabilirler. Çünkü gerçekten belgesele çok büyük ilgi var. Bunlardan biri Kanada'dan bir televizyon kanalı. Kanada'da hiçbir Türk dizisi yayınlanmıyor ama bazı nedenlerle bu belgesele büyük bir ilgi duyuyorlar. Bu nedenler arasında bölgeyi ve insanları daha iyi anlamak olabilir."

Bu arada ERT'deki görev değişikliğine ilişkin endişelerini paylaşan Demokratik Sol Parti (DİMAR) lideri Fotis Kuvelis'in konuyla ilgili Başbakan Antonis Samaras ile görüşeceği duyuruldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları