loading
close
SON DAKİKALAR

Türk-İş'e yeni sendika

Türk-İş'e yeni sendika
Tarih: 23.01.2014 - 19:30
Kategori: Sendika

Özel güvenlik elemanlarının örgütlendiği sendikalardan Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) katıldı...

Özel güvenlik elemanlarının örgütlendiği sendikalardan Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) katıldı. Bu katılımla Güvenlik-İş, Türk-İş'in 33'üncü bağlı sendikası oldu.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendikalarının "Savunma ve Güvenlik" iş kolunda faaliyet göstermek amacıyla 2011'in kasım ayında kurulduğunu belirtti.

Türkiye'de yaklaşık 286 bin kişinin özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığına dikkati çeken Ankaralı, bunlardan 185 bine yakın kişinin özel güvenlik görevlisi olarak görev yapmasına rağmen "Genel İşler" iş kolunda göründüğünü söyledi.

-"Üye sayısı 3 bine ulaştı"

Özel güvenlik sektörünün sendikalaşmaya en fazla ihtiyaç duyulan alanların başında geldiğini ifade eden Ankaralı, "Çünkü sektörümüzde çalışma hayatı ihlalleri çok fazla yaşanıyor. Sendikalı bir yapıyla bu ihlallerin önüne geçmek istiyoruz. Sektörde bugün itibariyle sendikalaşma oranı yüzde 2 ama biz bunun kısa sürede daha da artacağını düşünüyoruz. Kısa sürede 3 binin üzerinde üyeye ulaşmamız bu konuda bize umut veriyor" dedi.

Ankaralı, birçok işverenin sendikalaşmayı engelleyici çaba ve eylemlerde bulunduğunu dile getirerek, özel güvenlik görevlilerin kendilerine gösterdiği ilginin bu engeli birçok işyerinde aşmalarını sağladığını söyledi.

-"Toplu sözleşmede imzalar yakın"

Birçok önemli kurum ve kuruluşa güvenlik hizmeti sunan İsveç kökenli Securitas şirketinde bine yakın üyeye ulaştıklarını bildiren Ankaralı, bu şirkette şu anda yüzde 10 olan örgütlülük oranlarını yüzde 40'a çıkarmaları halinde toplu iş sözleşmesi imzalayabileceklerini vurguladı.

İş kolu barajı sorunu yaşamadıkları sendikalarında, farklı sendikacılık anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Ankaralı, kısa sürede iki farklı iş yerinde toplu sözleşme imzalayacak seviyeye geldiklerini bildirdi.

"Türk-İş gibi büyük bir camianın içerisinde olmak bize büyük güç veriyor. Türk-İş'in marka değerinden, vizyonundan ve sendikal tecrübesinden büyük faydalar sağlayacağız" diyen Ankaralı, Türk-İş sayesinde daha rahat örgütlenebileceklerini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları