loading
close
SON DAKİKALAR

'Türk istihbaratı kilit rol oynadı'

'Türk istihbaratı kilit rol oynadı'
Tarih: 22.04.2014 - 14:06
Kategori: Gündem

Suriye'de 10 ay rehin kaldıktan sonra cumartesi günü Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında bulunan 4 Fransız gazetecinin Türk-Fransız istihbaratının işbirliğiyle kurtarıldığı iddia edildi.

Fransız basını, Fransız gazetecilerin kaçırıldıktan hemen sonra Fransız Dış İstihbarat Biririmi DGSE tarafından takibe alındıklarını ve hiçbir zaman “gözden kaçırılmadıklarını” yazdı. Le Monde gazetesi, Fransız servislerinin 4 gazeteci için İngiliz, İspanyol ve Amerikan istihbaratıyla yakın işbirliği kurduğunu ancak gazetecilerin Suriye’den çıkarılmasında gerçek işbirliğinin Türkiye ile yapıldığını yazdı.
Gazete, Fransız istihbaratının Suriye’deki elemanlarının gazetecileri rehin alan radikal dinci grupla doğrudan temasa geçtiğini ve hayatta olduklarına dair kendilerinden düzenli video görüntüsü aldığını da aktardı. Bu görüntülerde, gazetecilerin Guantanamo’da olduğu gibi turuncu renkli ‘mahkum giysisi’ giydiklerine dikkat çekiliyor.
Sud-Ouest gazetesi ise Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın birkaç hafta önce gizlice Türkiye’ye gelerek Türk siyasi ve istihbarat makamlarıyla görüştüğünü, bu görüşmeler sırasında Fransız gazetecilerin serbest bırakılış planlarının hazırlandığını belirtti. Gazetenin haberinde Fransız muhabirlerin hangi şartlarda ve nasıl serbest bırakıldığına dair ayrıntıya yer verilmedi.
Fransız gazeteciler pazar sabahı Türkiye’den özel bir uçakla Fransa’ya getirilmiş, kendilerini havalimanında karşılayan Cumhurbaşkanı François Hollande, yaptığı konuşmada, yardımlarından ötürü Türk resmi makamlarına özellikle teşekkür etmişti. (ntvmsnbc)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları