loading
close
SON DAKİKALAR

Türk Şeker'de büyük özelleştirme

Türk Şeker'de büyük özelleştirme
Tarih: 25.04.2013 - 12:22
Kategori: Ekonomi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Şeker’e ait 8 ildeki toplam 29 farklı taşınmazı özelleştirecek...

ÖİB’nin Türk Şeker’e ait taşınmazların özelleştirme ihalelerine ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre ÖİB, Türk Şeker’e ait Samsun, Sinop, Kahramanmaraş, Bayburt, Erzurum, Eskişehir, Konya ve Erzurum’daki toplam 29 farklı taşınmazı özelleştirecek. Özelleştirilecek taşınmazlar arasında çok sayıda arazi ve kantar binası yer alıyor. İhaleler kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görülmesi halinde ihaleler pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile ve açık artırma usulü ile sonuçlandırılabilecek.

İhalenin geçici teminatı her grup için ayrı ayrı belirlenirken, geçici teminatı olmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacak.

Satışa konu taşınmazlar listesinin; Kahramanmaraş, Bayburt ve Erzurum’daki taşınmazlar için, ihale şartları belgesinde belirtilen hususlarda dikkate alınarak hazırlanacak teklifler en geç 20 Mayıs günü saat 10.00’a kadar; Konya’daki taşınmazlar için en geç 21 Mayıs günü saat 10.00’a kadar; Samsun, Sinop, Eskişehir ve Afyonkarahisar’daki taşınmazlar için en geç 22 Mayıs günü saat 10.00’a kadar Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü Haberleşme ve Arşiv Müdürlüğü’nün Ankara’daki adresinde olacak şekilde teslim edilecek. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacak. Teklifler iadeli – taahhütlü olarak da gönderilebilecek. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale şartları belgesinde belirtilen ihale saatine kadar Haberleşme ve Arşiv Müdürlüğüne ulaşması şart olacak.

Satışa konu taşınmazlar için verilen teklifler, tekliflerin alındığı tarihte en geç saat 11.00’den itibaren açılacak ve aynı saatte pazarlık görüşmelerine başlanacak. İhale konusu taşınmazların birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşulu ile birden fazlası için de teklif verilebilecek. Ancak bu teklifler birbirleri ile ilişkilendirilecek herhangi bir şartı içeremeyecek. İhaleye katılmak için öncelikle ihale şartları belgesinin satın alınması zorunlu olacak.

(ANKA) (BRŞ/ÖZK)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları