loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkiye açmazda ama çaresiz değil'

'Türkiye açmazda ama çaresiz değil'
Tarih: 31.10.2011 - 10:34
Kategori: Siyaset

Bahçeli, Van'daki deprem sonrası millet ruhu ile iftihar ettiğini vurgularken, AK Parti hükümetinin 1999'daki deprem tecrübelerinden yararlanması gerektiğini de vurguladı

 Hükümetin terörün belini kırması gerektiğini, milletin sabrının artık taşmaya başladığını belirten Bahçeli, Türkiye bugün bir açmazdadır. Ama çaresiz, umutsuz ve kaderine terkedilmiş de değildir. Her akşamın bir sabahı, her yokuşun da bir inişi vardır" dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli bugün Balıkesir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. 

Saat 16.00’da Balıkesir’e gelen, MHP İl Başkanlığı ile Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bahçeli daha sonra Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenen törene katıldı. Bahçeli, genel başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle birlikte belediye tarafından yaptırılan Hayvan Pazarı, Köprü ve Eski Kepsut Yolu Bulvarı, Çevre Eğitim Parkı, oyun ve dinlenme parkları ile semt spor sahalarının açılışını yaptı. Yeni Mezarlık, Asri Mezarlık Şehitler Parkı, Adnan Menderes ve 1’inci Sakarya mahalleleri kapalı pazar yerleri ve Engelsiz Yaşam Parkı’nın temelini attı. 

Salonu dolduran partililere seslenen Bahçeli, MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok’u başarılı hizmetleri için kutladı. Hiçbir ayrımcılığa gitmeden, partizanlığın karanlık koylarında kaybolmadan tüm vatandaşların yanında olduklarını belirten Bahçeli, "Çünkü bizim gönlümüz herkese açıktır. Herkese yer vardır. Türk milletinin mensubu olmaktan gurur duyan, insanlar arasına ekilmeye çalışılan fitne tohumlarından rahatsız olan, milli ve manevi değerleri yücelten herkesle birlikte olacağız.

Bizde ayrılığa, küslüğe, hizibe, fitneye, kavgaya geçit yoktur. Bölünmeye, dağılmaya, bin yıllık kardeşlik huzurunu bozmaya asla onay yoktur. Şunu bilin ki Türk milleti ile kimin husumeti varsa bizim de onlarla hesabımız olacaktır. Türk milletine kimin kini varsa bizim de onlara büyük bir öfkemiz bulunacaktır. Unutulmasın ki Milliyetçi Hareketin varoluş gayesi aziz milletimizdir. Bu tarihsel kudreti, paha biçilmez hazineyi ve muazzem sosyolojik değeri Allahın izniyle tahrip ettirmeyeceğiz, yıkıma uğratmayacağız. Bunu da sizlerden aldığımız güçle yapacağız. Çözülmemizi bekleyenler, parçalanmamızı gözleyenler boşuna uğraşmasın, cumhuriyeti tasfiye etmek için fırsat kollayanlar, Türk milletini alt kimlikler arasında taksim edip, kutlu varlığını bitirmek için ortam hazırlayanlar boşuna heveslenmesin, asla başaramayacaklar, asla emellerine ulaşamayacaklar, çünkü biz varız. Tüm saldırıları bertaraf etmeye hazırız ve yeterliyiz" dedi. 

Van’daki deprem felaketine değinen Bahçeli, "Acımız büyüktür. Milletimiz elele vererek Van’daki enkazı kaldırmak ve açılan yaraları tedavi etmek için harekete geçmiştir. Kardeşlik bağlarının gücü Van’ı umutlandırmış ve yıkıntıların tahribatını bir nebzede olsa hafifletmiştir. Türk milleti matemini ve felaketini tıpkı sevinçleri gibi paylaşmış ve Van’ın ufku tekrar parlamaya başlamıştır. Bu millet ruhu ile iftihar ediyorum. Yardımlarla bölgeye verilen destekleri çok önemsiyorum.

Her aile bir aileye, her anne bir anneye, her baba bir babaya, her genç bir gence, her çocuk bir çocuğa kardeşlik ruhu ile el verirse her türlü sıkıntıyı aşarız, her türlü güçlüğü yeneriz. Ama deprem sonrası koordinasyon bozuklukları, yeteri çadırın bulunamaması, yardım dağıtımındaki aksaklıklar, yağma ve kargaşa maalesef talihsiz ve kötü bir tablo olarak hafızalara kazınmıştır. Halbuki deprem konusunda tecrübemiz milletçe çok fazladır. 1999’daki depremlerde büyük darbe yemiştik, ancak depremin yaralarını kısa sürede sardık. AKP hükümeti bunun üzerinden siyaset yapıp, hala istismarda ısrar edeceğine bir an önce tecrübelerden istifade edip, Van’ı eski güzelliğine kavuşturmalıdır" dedi.

Terör örgütünün hain cinayetlerine Çukurca’dan sonra da devam ettiğini vurgulayan Bahçeli, son olarak Osmaniye’de iki polisin şehit edildiğine dikkat çekti. Şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölücü terörle mücadele edildiği söyleniyor. Öldürülenlerle ilgili rakamsal bilgiler veriliyor. Ancak bombalar atılmaya, tuzaklar kurulmaya, saldırılar artmaya ve şehitler toprağa düşmeye devam ediyor. Bu rezalet karşısında milletimiz bölücü terör belasının ne zaman ve hangi şartlar altında sona ereceğini soruyor ve merak ediyor.

Şehirlerdeki hain saldırılar, gözü dönmüş canlı bombalar, şerefsizce yapılan kalleş saldırılar milletçe sabrımızı taşırmak üzeredir. Bu kanlı tezgahın son bulması ve terör maşalarının yok edilmesi veya ele geçirilmesi için aymazlığa, gaflete ve mazeretler bulmaya tahammülümüz yoktur. Terörle kapsamlı ve kararlı mücadele etmesi için hükümete yaptığımız öneriler, verdiğimiz destekler sonuçsuz ve bir anlam ifade etmeyecek nafile girişimlerle heba edilmemelidir.

Bu tavrımız, tekraren hatırlatırım ki sonsuz ve sınırsız da değildir. Sınır ötesinden gelen hezeyanlar bizim fazlasıyla canımızı sıkmakta; hükümetin dengesiz, yetersiz ve çekingen vaziyeti beklentilerimizi zedelemektedir. PKK’yı terör örgütü görmediklerini cüretli bir şekilde itiraf eden Irak’ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine hala dersi verilmemiştir. Fitnenin başı oradadır. Canileri himaye eden, koruyup üstümüze salan bataklık oradadır. Terör örgütünün kampları, inleri peşmerge reisinin kontrol ve gözetimindedir. 

AKP Hükümeti bakışını ve değerlendirmelerini yeni baştan ele almalıdır. Partimizin ısrarla söylediği, Milli Güvenlik Kurulu’nca da sonunda kabul edilen Irak’ın kuzeyindeki terörist mevcudiyeti bitirilmeden bize rahat yüzü yoktur. Bu milli irade gösterilmelidir. Bu cesaret ve hamiyet sergilenmelidir. Hükümet terörün ve bölücülüğün kökünü kazımalı, belini kırmalıdır. Milletimiz ölüm kalım mücadelesine yeterince maruz kalmıştır. Terör şebekesi, arkasında duran unsurlar, siyasetteki uzantıları, canilere kol kanat geren mihraklar Türk milletinin azametiyle tanışmalıdır." Sözlerini "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyerek bitiren Bahçeli, ardından toplu açılışları gerçekleştirdi ve temel attı. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bahçeli’ye bir yüzük, dünyaca ünlü Yağcıbedir halısı ve Balıkesirspor forması hediye etti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları