loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Akdeniz'de tatbikata başladı

Türkiye Akdeniz'de tatbikata başladı
Tarih: 17.09.2013 - 19:36
Kategori: Dünya

Suriye'ye ait M -17 tipi helikopteri Türk Hava Sahası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle düşüren Türkiye, Akdeniz'de büyük bir tatbikata başladı...

Orta Anadolu ve Akdeniz üzerinde gerçekleşen tatbikata kara, hava ve deniz kuvvetleri katılıyor. Tatbikatta, elektronik harp teknikleri denenecek. Tatbikatın bir diğer amacı ise NATO ile müşterek harekat kabiliyetini geliştirmek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın koordinatörlüğünde gerçekleşen Ramstein Guard Tatbikatı, 16 Eylül’de başladı. 20 Eylül’e kadar sürecek olan tatbikat, Orta Anadolu ve Akdeniz’de icra ediliyor. Tatbikatın amacı; NATO hava savunma sistemleri ile milli hava savunma, muhabere sistemleri ve platformların elektronik harp (EH) ortamında çalışabilirliğini denemek, çeşitli EH taktik ve tekniklerinin gerçek EH ortamında uygulanması, EH teçhizatının kullanılması usul ve teknikleri ile NATO standart raporlaşma usulleri konularında personeli eğitmek olarak belirlendi.

Tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı iki adet S-70 Sikorsky helikopteri ile alçak irtifa hava savunma ve elektronik harp sistemleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bir adet fırkateyn ve bir adet hücumbot, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8 adet F-4E 2020, 2 adet RF-4E , 8 adet F-16 uçağı ve kontrol ihbar radarları ile katılıyor. Tatbikatın zamanlaması ise dikkat çekti. Suriye’ye ait helikopterin Türk Hava Sahası’nı ihlali üzerine düşürülmesiyle eş zamanlı başlayan 3 kuvvetin de katıldığı tatbikat, Akdeniz’in uluslararası suları üzerinde gerçekleşiyor.

Barkın Şık / Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları