loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü: Barışa omuz verelim

Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü: Barışa omuz verelim
Tarih: 27.03.2013 - 19:33
Kategori: Gündem

Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü Hakan Tahmaz, tüm vatandaşları çözüm sürecine destek olmaya çağırdı...

ürkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü Hakan Tahmaz, tüm vatandaşları çözüm sürecine destek olmaya çağırdı. Tahmaz, “Zaman kaybetmenin, oyalanmanın anlamlı olmayacağı aşikardır. Türkiye Barış Meclisi olarak bütün yurttaşları bir kez daha barışa omuz vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Türkiye Barış Meclisi’nin Cezayir toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısına, Türkiye Barış Meclisi adına dönem Sözcüsü Hakan Tahmaz, Sedat Yurtdaş, Eşber Yağmurdereli, Ümit Aktaş, Maya Arakon, Özcan Alper, Ziya Halis ve Gençay Gürsoy katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Hakan Tahmaz, “Kürt sorununda otuz yıldır her yöntem denendi, bir tek barış yoluna başvurulmamıştı. Nihayet, şimdi taraflar barışı açıkça ifade ediyorlar ve bunun yolu örülüyor. Barış somut adımlarla hayat bulur ve geri dönülmez bir yola dönüşür. Otuz yıllık savaşın, çatışmanın acılarını dindirmek, tahribatlarını onarmak ve güvensizliğini aşmak ancak çözüme odaklı somut demokratik, eşitlikçi adımlarla mümkündür.” şeklinde konuştu.

Kürt sorunu için önemli bir başlangıç olduğunu belirten Tahmaz, “PKK, Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla eylemsizlik kararını açıkladı ve silahlı güçlerini sınır dışına çekmeye hazırlanıyor. Bunun gerçekleşmesi, Kürt sorunun çözümü için çok önemli bir başlangıç ve fırsat olacaktır. Ancak çekilmenin güvenlikli gerçekleşmesi, çözüm sürecinin hızını ve gelişmesini belirleyecektir. Bu konu bir an önce taraflarca netleştirilmeli, çözümün önü açılmalı, gerilime dönüştürülmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Silahların susma olasılığının bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Tahmaz, “Burada zaman kaybetmenin, oyalanmanın anlamlı olmayacağı aşikardır. Türkiye Barış Meclisi olarak bütün yurttaşları bir kez daha barışa omuz vermeye, bu zorlu barış yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

'CHP CİDDİ BİR SINAVLA KARŞI KARŞIYA'

“Hükümet, TBMM’de bulunan partileri sürece ortak ederek sorunu çözüme kavuşturmalıdır.” diyen Tahmaz, bu noktada CHP’nin ciddi bir sınavla ve sorumlulukla karşı karşıya olduğunu söyledi. Tahmaz, “CHP, ikircikli ve süreci zora sokan tutumları terk etmelidir.” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları