loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkiye bu politikayla büyüyemez, kalkınamaz'

'Türkiye bu politikayla büyüyemez, kalkınamaz'
Tarih: 24.03.2013 - 00:58
Kategori: Ekonomi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 'AKP, kendi sermayesini yaratmak adına Türkiye'nin sermaye yapısını çökertti.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak,  "AKP üretimi Durdurmuş, Ülke Ekonomisini Sıcak Paraya; Ülkenin kaderini ise sıcak para veren ülkelere teslim etmiştir."

"AKP, kendi sermayesini yaratmak adına Türkiye'nin sermaye yapısını çökertti."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ostim Sanayici ve İş Adamları Derneğinin 22. Olağan Genel Kurulu'na katılarak, bir konuşma yaptı. 

Erdoğan Toprak Genel Kurul'da şu değerlendirmelerde bulundu: " Atatürk'ün topladığı İzmir İktisat Kongresi'nden bugüne kadar CHP olarak her sektörde sanayicimizin, üreticimizin ve iş insanımızın yanında olduk, onun gelişmesi için her türlü desteği sunduk, bundan sonrada aynı kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir dönem sermaye konusunda bir ayrıma, kamplaşmaya ve ötekileştirmeye gitmedik. Bu ülkede kim ne üretiyorsa, ülke için halk için üretiyor dedik ve sahip çıktık. Bugünde üreticilerimiz, sanayicilerimiz ve iş dünyamız için her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak AKP, kendi sermayesini yaratmak adına bu ülkenin sermaye yapısını çökertti ve onu rekabet edemez duruma getirdi. CHP, bir ekonomik kriz çıksın da biz de iktidar olalım politik basitliğine hiçbir zaman tenezzül etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir. Atatürk'ten, İsmet Paşa'ya, Adnan Menderes'ten Süleyman Demirel'e, Bülent Ecevit'ten Turgut Özal'a bu ülke sanayisi için katkı sunmuş herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Mevcut AKP hükümeti üretimi geri plan itmiş ve birçok alanda üreticiyi cezalandırmaya girişmiştir. AKP üretimi durdurmuş, ülke ekonomisini sıcak paraya; ülkenin kaderini ise sıcak para veren ülkelere teslim etmiştir. Türkiye bu politikayla büyüyemez, kalkınamaz; açlık, yoksulluk, işsizlik sorunlarını çözemez.Çözüm üretime, planlı ekonomiye dayalı yeni bir sisteme geçmektir. " 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları