loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir'

'Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir'
Tarih: 05.04.2016 - 15:48
Kategori: Siyaset

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ dolayısı ile bir mesajı yayımladı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen ‘5 Nisan Avukatlar Günü’ dolayısı ile bir mesajı yayımladı.

Türkmen'in mesajı şöyle:

“Hukuk devletinin ve adaletin yapı taşlarından biri olan avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.

Her türlü eksik ve aksaklıklarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Savunma hakkı da yargının temel unsurlarından biridir. Savunma olmadan yargı bağımsızlığından ve hak dağıtımından söz etmek mümkün değildir. Hak arama özgürlüğünün tam olarak hayata geçmesi; savunmanın daha da güçlendirilmesi ve yargının daha sağlıklı, hızlı, etkin ve uyumlu işletilmesi ile doğru orantılıdır.

Hukuk sisteminde savunma sorumluluğunu yürüten avukatlar; devlet-vatandaş ilişkilerinin sağlıklı bir biçimde yürütülmesinde, bireyin hak ve özgürlüklerinin kullanılmasında ve savunulmasında önemli bir görev üstlenmektedirler. Güçlerini hukukun üstünlüğünden ve temsilden alan avukatlar, hukuk devletinin ve adaletin yapı taşlarıdır.

Hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, barış ve kardeşliğin tekrar egemen olmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçmekteyiz. AKP iktidarında ülkemiz adeta yeniden padişahlık yönetimine götürülmek istenmektedir. Bugün hukukçunun ve adaletin yerini, fetva ve din adamlarının alması için özel bir çaba sarf edilmektedir. Bu zorlu günlerden ancak tüm demokrasi unsurlarının birlik ve beraberliği ile çıkabiliriz.

Laik sosyal ve demokratik hukuk devletimizin güvencesi olan hak ve özgürlüklerin savunulması ve korunmasında yılmadan çabalayan tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü tekrar kutlar, ülkemizde hukukun, adaletin, barışın ve kardeşliğin tekrar hüküm sürmesi umuduyla esenlikler dilerim”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları