loading
close
SON DAKİKALAR

''Türkiye ekonomik olarak bölünmüştür''

''Türkiye ekonomik olarak bölünmüştür''
Tarih: 10.12.2012 - 19:39
Kategori: Ekonomi

CHP'li Erdoğan Toprak: ''Türkiye siyasi olarak değil, ekonomik olarak bölünmüş bir ülkedir'' dedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, TÜRKONFED’in ve TÜİK’in verilerini değerlendirerek, Türkiye’nin ekonomik olarak bölünmüş bir ülke olduğunu dile getirdi.

Erdoğan Toprak’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

“Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu yaptığı araştırmada ülkemizde 40 şehrin orta gelir düzeyinden çıkamadığını ve 27 şehrin yoksulluk seviyesinde yer aldığını ortaya koymuştur. 

Bu tablo Türkiye’nin siyasi olarak değil, ekonomik olarak bölündüğünü ortaya koymaktadır. 

Ülkemizin kentleri büyük bir yoksulluk ve çöküntü içindedirler. AKP 10 yıl boyunca hiçbir çözüm üretmedi ve ülkenin kentlerini yoksulluğa mahkum etmiştir.

Bu konuyla doğrudan ilişkili bir diğer durum TÜİK’in ülkemizdeki çocuklara ilişkin yaptığı araştırmadır. TÜİK’e göre, 27 bin çocuk kayıp, 84 bin 916 çocuk suça karışmış ve son dört yılda 270 bin 808 çocuk mağdur olmuş durumda. 

Bir ülkede hükümet olmasa o ülke ancak bu kadar kötü yönetilir. Bütün bu veriler Türkiye’de çok ciddi bir çocuk hakları sorunu olduğunu ortaya koymaktadır. 

Bütün bu verileri görünce insan soramadan edemiyor; AKP ne işe yarar ve AKP ne iş yapar?

Sayın Başbakan 3 çocuk yapın diyor. Bu üç çocuk kaçırılsın diye mi, suç işlesin diye mi yoksa suça maruz kalsın diye mi dünyaya getirilecek? 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları