loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Engelli İstihdamı tablosu

Türkiye Engelli İstihdamı tablosu
Tarih: 23.08.2012 - 13:06
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türkiye, engelli vatandaşlara verdiği önem ile ilgili karnesine bir kırık not daha yazdırdı...

Türkiye, engelli vatandaşlara verdiği önem ile ilgili karnesine bir kırık not daha yazdırdı. AKP'li Milletvekillerinin verdiği yasa teklifi neticesinde 7 Temmuz 2012’de süresi dolan kanunun ertelenmesi ile sınıfta kalan Türkiye, engellilerin istihdamı konusunda da kırık not aldı.


CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ülke nüfusunun % 12,29’unu engelli vatandaşların oluşturduğunu, bu oran içinde 15 ve daha yaş üzerindeki nüfusunun da  % 91,8 olduğunu söyledi. Bu nüfusun içinde iş gücüne dahil olan engelli sayısı ise hayli düşündürücü.  Bakan Şahin’in Türkiye Özürlüler Araştırması verilerine dayanarak verdiği bilgilere göre,  engelli nüfusun sadece %22,19’u çalışıyor.


Bakan Şahin’in CHP’li Öğüt’ün önergesine verdiği çarpıcı cevaplardan biri de, Türkiye’deki 2951 belediyeden kaçının ve hangilerinin kanunun gerektirdiği şekilde, sosyal ve umuma açık alanların engellilere uygun hale getirebildiğine ilişkindi. Bakan Şahin, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin konuya ilişkin faaliyetlerini yürüttüklerini ve çalışmaların devam etmekte olduğunu söylemekle yetindi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları