loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye ile Rusya aynı kefede!

Türkiye ile Rusya aynı kefede!
Tarih: 01.07.2013 - 16:43
Kategori: Dünya

Türkiye, Avrupa ülkelerinden daha çok izlenmiş. İzlenmede Rusya ile aynı kategorideyiz. Libya bile bizden az izleniyor...

Dünyayı sarsan ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) sosyal ağ aracılığıyla casusluk skandalında ayrıntılar, Türkiye’nin ABD neznindeki gözünün “pek de dost” kavramıyla bağdaşmadığını iyice gösteriyor.
Türkiye’nin, en üst düzeye kadar ulaştığı bilinen casusluk faaliyetlerinde neden böyle yoğun izlendiği bilinmiyor. Şu ana kadar bir açıklama da yapılmış değil. Ancak İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya ve diğer tüm Avrupa ülke basınları an be an gelişmeleri duyururken, ABD’ye tepkiler giderek yükseliyor.

İŞTE GERÇEK YERİMİZ

Saat saat skandalla ilgili yeni bilgiler sızıyor. Son olarak, ABD’nin casusluk (dinleme- izleme) haritası ortaya çıktı. Bu yılın Mart ayındaki dinlemeleri gösteren haritaya göre, Türkiye’nin ABD’nin gözündeki yeri, en büyük belalası Rusya’yla aynı ve Irak’tan bir adım önde ama Libya’dan bile geride. Casusluk faaliyetlerine hedef olma oranımız ise Meksika, Güney Kore ve Hindistan’la bir.

TÜRKİYE YEŞİL BİLE DEĞİL

İnternet ve telefonlar aracılığıyla casusluk amaçlı izleme ile dinlemelerin yapıldığı ülkelerin, dinleme oranları (yani ne kadar çok dinlendiği ve ne kadar çok istihbarat yapıldığı), haritaya şöyle işaretlenmiş durumda;

Koyu yeşil ve bir açık tonu yeşil: Az izlenenler.
Portakal rengi: Sıkı şekilde izlenenler
Kırmızı: En sıkı şekilde izlenenler

ALMANLAR’A ÇİFTE ŞOK

Bu listeye göre ABD’nin sadece bu yılın mart ayı içerisende üç milyardan fazla bilgiyi casusluk faaliyeti çerçevesinde kaydettiği belirtiliyor.
Almanya’nın gelen tepkiler de, hem casusluk faaliyetine hem de bulundukları sırayı. Alman basını, “Bizi neden Irak, Afganistan, Suudi Arabistan, Kenya ile aynı listeye aldılar?” diye kızıyor.

Ali Gülen / Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları