loading
close
SON DAKİKALAR

''Türkiye, İran'ın uçaklarını arıyor''

''Türkiye, İran'ın uçaklarını arıyor''
Tarih: 15.08.2012 - 17:20
Kategori: Dünya

Francis Ricciardone, ''İran, Esad rejimine silah gönderiyor. Esad rejiminin bu silahları destekçileriyle paylaştığı konusunda şüphemiz yok'' dedi...

AKP cephesinden gelen mesajlar "son PKK saldırılarının arkasında Beşar Esad rejimi var" şeklindeydi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de "İran bağıyla Esad-PKK işbirliğine" işaret etti.

Ricciardone, "İran'ın, Esad rejimine desteği konusunda raporlar var. İran'dan Suriye rejimine silah gidiyor. Rejimin bu silahları destekçileriyle paylaştığı konusunda şüphemiz yok. Bugüne kadar PKK ve Suriye rejiminin, Suriye halkına karşı müttefik olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, gazetelerin Ankara temsilcilerine konuştu. Türkiye'nin, İran'dan gelen uçakların silah taşıdığına ilişkin istihbarat varsa, indirip arama yaptığını da açıkladı.

"ABD, Suriye'de askeri çözüme karşı"

Suriye dosyasında ABD ve Türkiye'nin atacağı adımlar konusunda Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone temkinli davrandı: "Washington'un askeri çözüme karşı olduğu" mesajını verdi. Ricciardone, şöyle konuştu:

"Askeri çözümlere başvurmak istemiyoruz. ABD'de kimse askerimizi yabancı bir ülkede savaşa göndermek istemiyor. Tampon ya da uçuşa yasak bölge kavramsal olarak konuşması kolay gerçekleştirmesi zor konulardır. Sadece hukuki değil, ciddi pratik engelleri var. Elbette değerlendirmeliyiz, ancak bunları konuşma niyetimiz, taahhüt verdiğimiz anlamına gelmiyor."

Predatörler gelmiyor

ABD Büyükelçisi'nin PKK ile mücadeleye dönük mesajları da vardı. Ricciardone, Türkiye'nin Amerikan Kongresi'nden onayını beklediği predatörlerin gelmeyeceğini açıkladı. 

Afganistan'dan çekilen ve Türkiye'ye satılması planlanan üç Kobra helikopterde de fiyatta anlaşma sağlanamadığını söyledi. Ricciardone, "Bir de Barzani'den daha çok şey bekliyoruz" memnun değiliz dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları