loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkiye, Kürtler nedeniyle kaygılı'

'Türkiye, Kürtler nedeniyle kaygılı'
Tarih: 31.07.2012 - 12:57
Kategori: Medya

New York Times'tan Türkiye yorumu...

ABD'nin önemli gazetesi New York Times; Türkiye'nin, karışıklığın bazı ciddi olası yansımalarına karşı ülkeyi savunmak için Suriye sınırındaki güçleri kuvvetlendirdiğini savunduğu haberinde, "Türk yetkililer hemen sınırdaki yığılmayı 'rutin' olarak tanımladı ancak aynı zamanda bir hükümet yetkilisi, 'Türkiye'nin sanki hiçbir şey olmamış gibi hareket etmesinin beklenmesi mümkün değil' dedi" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin, Kürtlerin çok büyük bir ulusal güvenlik tehdidi olacağını göz önünde bulundurduğuna vurgu yapan gazete, "Türk yetkililer, şimdi Suriye'nin, Türkiye'deki hasarın intikamını almada kararlı olan Kürtler için güvenli bir yer olabileceğinden kaygı duyuyor" yorumunu yaptı.

"Yüzlerce savaşçı Türkiye'yi geçiş noktası olarak kullanıyor"

Ancak büyüyen başka bir problemin olduğunu belirten NYT; Libya, Cezayir, Irak, Afganistan ve Avrupa'dan çok sayıda belki de yüzlerce savaşçının Türkiye'ye ilerlediğini ve Türkiye'yi, Suriye'ye geçiş noktası olarak kullandığını belirterek, bir çok savaşçının cihadda ya da kutsal savaşta olduklarını söylediğini ileri sürdü.

Gazete ayrıca; Antakya'da, Libyalı askerlerin oluşturduğu bir grubun, şehir havaalanına geldiği ve kurşun geçirmez yelekler taşıdığı söylentilerinin dolaştığını iddia etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları