loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkiye, silah olmadığını kabul etti'

'Türkiye, silah olmadığını kabul etti'
Tarih: 19.10.2012 - 10:03
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağıyla ilgili konuştu...

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Suriye Havayoları'na ait yolcu uçağının Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet gazetesinin sorularını yanıtlayan Lukaşeviç, "Ankara size son olarak nasıl bir yanıt verdi?" sorusuna, "Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un bu konuda yaptığı açıklamadan sonra bizim Ankara’daki büyükelçimizin Türk Dışişleri Bakanlığı’yla iki yeni görüşmesi oldu. 

Bu görüşmeler neticesinde Türk tarafı yükün mühimmat olduğu iddialarından vazgeçmiş oldu. Türk tarafının şu an tek itirazı yükün gerektiği biçimde beyan edilmeden taşınmış olmasıyla ilgili. Dolayısıyla yükün sahibi Rus şirketinin malzemelerin iadesini istemesi beklenebilir" yanıtını verdi.

Rusya, Ankara'dan soruşturma bekliyor

Suriye uçağında bulunan 17 Rus yurttaşına Türk güvenlik güçleri tarafından kötü davranıldığını iddia eden Lukaşeviç, "Ankara yönetiminin vatandaşlarımıza kötü davranan görevlileri ortaya çıkarması için iç soruşturma başlatmasını ve alınacak sonuçları bize bildirmesini talep etmeyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Bakanlık yalanladı


Lukaşeviç açıklamalarının ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklama yapan bir diplomatik kaynak, "Rusya tarafına, ‘Uçakta mühimmat yokmuş’ tarzında bir şey söylenmedi. 

Uçaktan çıkan malzemeler askeri malzeme. Gönderen Rus silah firması, alıcı da Suriye Savunma Bakanlığı. Hiçbir zaman kargo illegal de demedik" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları